€ 7,50 – € 20

Lunchlezing NGIZ Utrecht / Nederland en het Israëlisch-Palestijnse conflict

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Huize Molenaar

6 Korte Nieuwstraat

3512 NM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het bestuur van NGIZ afdeling Utrecht nodigt u graag uit voor de laatste lunchlezing voor de zomer, die plaatsvindt op 18 mei 2018 te Huize Molenaar. Thema is de Nederlandse houding ten aanzien van het Israëlisch-Palestijns conflict. Spreker is Dr. Peter Malcontent, specialist op het gebied van mensenrechten, Nederlands buitenlandbeleid, ontwikkelingssamenwerking en het Israëlisch-Palestijns conflict. Zijn nieuwste boek Een open zenuw: Nederland, Israël en Palestina (Boom, 2018) ligt vanaf deze week in de boekwinkels.

In de aanloop naar het zeventigjarig bestaan van Israël op 14 mei protesteren tienduizenden Palestijnen bij de grens tussen Israël en Gaza tegen de mensonterende situatie waarin zij moeten leven. Wat bij vreedzame demonstraties had moeten blijven, is inmiddels uitgelopen op een bloedbad. Tijdens zijn inleiding gaat Peter Malcontent in op de Nederlandse houding ten aanzien van het langstlopende conflict uit de moderne geschiedenis? Lang stond ons land bekend als het meest pro-Israëlische land van West-Europa. Inmiddels heeft de gemiddelde Nederlander al lang niet meer zo’n band met Israël. Maar meer kritiek op Israël betekent nog niet automatisch meer steun voor de Palestijnse zaak. Waarom niet? En wat betekent dat voor het politieke debat in de Tweede Kamer? Geldt het Israëlisch-Palestijnse conflict daar nog altijd als een open zenuw?

Boekverkoop na afloop lunchlezing

Na afloop van de lunchlezing is er de mogelijkheid om het boek Een open zenuw: Nederland, Israël en Palestina (2018) bij de auteur te kopen tegen een bedrag van € 24,95. Alleen contante betalingen worden geaccepteerd – gelieve zoveel mogelijk met gepast geld.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Huize Molenaar

6 Korte Nieuwstraat

3512 NM Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen