Gratis

Lunchlezing Pauline Broekema I Archieven als onmisbare bron

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tresoar

1 Boterhoek

8911 DH Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lunchlezing Pauline Broekema | ‘Wat ik nòu toch vind!’ Archieven als onmisbare bron

Over dit evenement

Kijk op onze website voor de actuele coronamaatregelen.

Voor journalist en schrijver Pauline Broekema zijn archieven onmisbaar. Ze gebruikt ze veelvuldig voor haar boeken en columns. Ook in haar tijd als verslaggever bij het NOS-Journaal maakte ze er regelmatig gebruik van. Aan de hand van bijzondere voorbeelden uit haar boeken en reportages laat ze zien hoe spannend, onthullend en emotionerend archiefonderzoek kan zijn. Daarbij legt ze, speciaal voor deze lunchlezing, het accent op Friesland.

(Taetske) Pauline Broekema (Groningen 1954) is schrijver en journalist. Ze werkte 34 jaar als journalist bij NOS Nieuws. Bij de NOS combineerde ze de verslaggeving reeds met het schrijven. Ze schreef in de Journaal-periode onder meer Benjamin, de familiekroniek Het Boschhuis en Het uiterste der zee over twee Joodse families in Friesland en Groningen. In 2020 verscheen Tekenares van Montparnasse over de Duits-Joodse kunstenares Edith Auerbach (Keulen 1899-Parijs 1994). Auerbachs tekeningen en schilderijen waren te zien in Museum Belvédère in Oranjewoud.

De bezetting speelt een belangrijke rol in het werk van Pauline Broekema. In 2013 hield ze de voordracht in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, voorafgaand aan de Nationale Dodenherdenking op de Dam.

Lunchlezing

De lezing begint om half 1 en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. De toegang is gratis. Bij het aanmelden kun je aangeven of je ook gebruik wilt maken van de lunch voorafgaand aan de lezing (2 broodjes + 1 consumptie, aanvang 12.00 uur). De kosten hiervoor zijn 4 euro, te betalen bij aanvang.

Deze lezing zal live gestreamd worden via het YouTube kanaal van Tresoar.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tresoar

1 Boterhoek

8911 DH Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Tresoar

Organisator van Lunchlezing Pauline Broekema I Archieven als onmisbare bron

Tresoar is het Fries Historisch en Letterkundig Centrum in Leeuwarden. Het is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen