€ 12

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Filmhuis Parklaan

Parklaan 7

3972 JX Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Geniet van een prachtige film en steun tegelijk Stichting Het Vergeten Kind!

Over dit evenement

Nee maar, wat een groot voorrecht om Franse diva's van drie generaties tezamen aan het werk te zien! En dat is niet het enige magnifieke dat scenarist-regisseur Ozon (Sous le sable) ons in zijn film 8 Femmes biedt. Zijn film is een whodunnit-soap die de jaren vijftig terughaalt met opzettelijke nepsneeuw en oogverblindende neonkleuren. Hoe Ozon het flikt is een raadsel, maar zelfs de liedjes die de personages zingen krijgen een min of meer logische plaats op zijn wonderbaarlijke toneel. Een moord op de enige man in de film moet daar opgelost worden. Is de koele Gaby (Deneuve) de dader, of haar maffe zus (Huppert), of toch de arrogante dienstmeid (Béart)?

De toegangsprijs is inclusief twee consumpties.

regie: François Ozon cast: Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart, Fanny Ardant, Virginie Ledoyen, Ludivine Sagnier, Firmine Richard, Dominique Lamure scenario: François Ozon, Marina de Van productie: Olivier Delbosc, Marc Missonnier camera: Jeanne Lapoirie muziek: Krishna Levy montage: Laurence Bawedin kijkwijzer: 6+ jaar: 2002 alt. titels: Huit femmes, 8 Women genres: Misdaad, Drama, Thriller, Komedie, Muziek landen: Frankrijk, Italië

Een avondje uit voor Stichting Het Vergeten Kind

Soroptimisten International Club Utrechtse Heuvelrug organiseert in het kader van haar 65 jarige bestaan een heerlijke avond uit met deze bijzondere film. De opbrengst gaat naar Stichting Het Vergeten Kind.

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Nog te vaak gaat het fout, soms zelfs heel erg fout.

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen.

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen ze een verhoogd risico op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

Daarom Stichting Het Vergeten Kind. Zij zetten zich in voor kinderen die opgroeien in een onveilige en/of instabiele thuissituatie en voor velen onzichtbaar zijn. De projecten leveren een bijdrage aan de ontwikkeling en zelfredzaamheid van kinderen, zodat ze net als andere kinderen kansen krijgen om in te stromen in de maatschappij.

Wie is Soroptimist International?

Soroptimist International is een wereldwijde netwerkorganisatie en NGO met in Nederland 3200 leden, georganiseerd in 100 clubs, samen de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao: www.soroptimist.nl

Soroptimisten zetten zich al bijna een eeuw in om de belangen van vrouwen te behartigen, hen te helpen middels financiële ondersteuning en de bewustwording omtrent hun positie te vergroten.

Club Utrechtse Heuvelrug is een groep van 41 professionele vrouwen die maandelijks bijeenkomen om kennis uit te wisselen, inzichten te delen en fondsen te werven voor doelen die onze missie ondersteunen: https://soroptimist.nl/nl/clubs/midden-nederland/utrechtse-heuvelrug-1/

Lustrumjaar

In 2020 bestaan wij 65 jaar en dat vieren we met deze filmavond, een benefietconcert, een sing-for-benefit evenement en een sponsorfietstocht. De opbrengst van al deze lustrum-activiteiten gaat naar Stichting Het Vergeten Kind. Klik hierboven op VOLGEN als je ook op de hoogte wilt blijven van deze activiteiten!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Filmhuis Parklaan

Parklaan 7

3972 JX Driebergen-Rijsenburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen