€ 195

Maart -Training MuziekGeluk

Venster Acties en details

€ 195

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Springhuys

7 Springweg

3511 VH Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De MuziekGeluk-methodiek is een krachtig instrument in de dementiezorg. Het vermindert agressie en andere gedragsproblemen, zorghandelingen

Over dit evenement

De MuziekGeluk-methodiek is een krachtig instrument in de dementiezorg. Het vermindert agressie en andere gedragsproblemen, zorghandelingen verlopen gemakkelijker. MuziekGeluk blijkt vaak een prettig alternatief voor onvrijwillige zorg.

Hoe? Door de persoonlijke favoriete muziek van de bewoner met dementie in te zetten bij de dagelijkse zorg. Ook het effectief toepassen van muziek bij Parkinson, cva en revalidatie krijgt aandacht tijdens de training.

De training MuziekGeluk bestaat uit twee delen:- Deel 1 op zondag  6 maart van 11.00 tot 15.00 uur- Deel 2 op zondag 20 maart van 11.00 tot 15.30 uur 

De training is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden met 7 punten.

De totaalkosten voor beide bijeenkomsten inclusief lunch is € 195,00. Na afloop krijg je de mogelijkheid om Gecertificeerd Muziekspecialist te worden, hiervoor is geen extra training noodzakelijk.


		Afbeelding van Maart -Training MuziekGeluk

Na de training MuziekGeluk weet je- Welke invloed muziek uit het verleden op jouzelf heeft.- Welke invloed bepaalde muziek op iemand met dementie heeft.- Hoe je de juiste muziek bij een bepaalde persoon vindt.- Hoe je een goede persoonlijke playlist voor iemand samenstelt.- Hoe je deze muziek inzet tijdens de dagelijkse dementiezorg.- Hoe je onvrijwillige zorg vermijdt met behulp van muziek.

Locatie: Springhuys, Springweg 7, 3511 VH Utrecht, op tien minuten lopen van het Centraal Station.

Hoe kom je bij het Springhuys?

Openbaar vervoer: Verlaat het Centraal Station aan de centrumzijde. Na de NS-poortjes sla je linksaf en verlaat je de stationshal. Loop schuin naar rechts naar de ingang van Hoog Catharijne. Loop Hoog Catharijne in en houd een paar honderd meter rechts aan, richting de uitgang Moreelsepark.

Als je na Albert Heijn via de roltrap buiten komt, ga je linksaf. Steek de Catharijnesingel over en loop rechtdoor de Mariaplaats op tot je niet verder kunt. Aan het einde rechtsaf, rechts staat het gele Gebouw der Kunsten. Ongeveer 100 meter verderop begint de Springweg. Het Springhuys zit vooraan rechts op nummer 7.

Auto: Er is een parkeergarage Springweg op 150 meter afstand van het Springhuys. Zorg ervoor dat je de Springweg inrijdt via de Mariaplaats. Vanaf de andere richting is de parkeergarage niet bereikbaar.


		Afbeelding van Maart -Training MuziekGeluk
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Springhuys

7 Springweg

3511 VH Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Ignar Rip van MuziekGeluk.nl

Organisator van Maart -Training MuziekGeluk

Ignar Rip is ervaringsdeskundig, zijn methodiek is gebaseerd op praktijkervaring en onderzoek. Hij geeft trainingen, lezingen, workshops en begeleid zorginstellingen om de toepassingen van muziek in te bedden in het zorgleefplan en te integreren in de dagelijkse zorg, met als resultaat een vermindering van werkdruk voor zorgmedewerkers en meer levensvreugde voor bewoners.

Ignar inspireert en motiveert en is in staat om voor iedereen duidelijk uit leggen wat muziek doet in het brein, wat de voordelen hiervan zijn en hoe je deze muzikale “rollator” zoals hij dat zelf omschrijft, aan kan wenden als zorg-hulp, welzijn brenger en hulpmotor voor het brein.

Verzorgenden, mantelzorgers en het management beseffen vaak niet dat muziek een zeer krachtige zorgondersteuner is en dat zorg-gerichte afspeellijsten een betere en efficiëntere dementie-zorg realiseert, schrijft Ignar

Ignar is ambassadeur van de Academy of Fabulous Stuff waarvoor hij trainingsfilmpjes maakt en workshops in London voor geeft. Naast zijn Nederlandse site AlzheimerMuziekGeluk.nl heeft Ignar ook een Engelse site MusicShelter.info

Kijk op AlzheimerMuziekGeluk.nl bij “De Trainingen” voor data & informatie van de training MuziekGeluk die Ignar maandelijks in Utrecht geeft. Ignar boeken als spreker of voor gastcollege mail hem via ignar.rip@gmail.com

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen