MaaS Meetup #3: “Data for Mobility”

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

DataLab Amsterdam

117 Weesperstraat

1018 VN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

“In 2025 moet het stedelijk vervoer in de Metropoolregio Amsterdam emissievrij zijn”. Dat is één van de ambities waar de Amsterdam Economic Board zich voor inzet. Één van de speerpunten om deze ambitie te bereiken is Mobility as a Service (MaaS).

We gaan toe naar een digitale dienst voor reizigers, waarbij ‘smart agents’ verplaatsingen via fiets, trein, tram/metro, deelauto en taxi op maat aanbieden en ‘real time’ ingespeeld wordt op persoonlijke behoefte en voorkeuren.

Serie bijeenkomsten

Ontwikkelingen rond MaaS zijn zowel landelijk als binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) nog relatief onbekend en partijen in de regio vinden elkaar nog niet gemakkelijk. Om de adoptie van MaaS in de regio te versnellen, organiseert de Board een serie van vijf bijeenkomsten, waarin we aanbieders van mobiliteit, werkgevers, overheden, service providers, kennisinstellingen, belangenorganisaties en technologiepartners uitdagen om mee te denken en een bijdrage te leveren aan deze versnelling.


MaaS Meetup #3: ‘Data & Mobility'

Deze editie van de MaaS Meetup organiseren we samen met onze partner Amsterdam Smart City. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Data & MaaS: De strategie & aanpak van gemeente Amsterdam – Tijs Roelofs (programmamanager urban innovation)
  • Data & MaaS: De visie & strategie van Connexxion – Peter Krumm (hoofd strategie & innovatie)
  • Data & MaaS: De principes & indicatoren door TNO – Diana Vonk Noordegraaf (consultant)

Datum en tijd

Locatie

DataLab Amsterdam

117 Weesperstraat

1018 VN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Amsterdam Economic Board

Organisator van MaaS Meetup #3: “Data for Mobility”

De Amsterdam Economic Board werkt toe naar een slimme, groene en gezonde Metropool van de toekomst voor alle inwoners van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). Dit doen we door het versnellen van de belangrijkste transities van deze tijd: de digitale, circulaire en energietransitie.

Om gericht bij te dragen aan deze transities focussen we ons op grootstedelijke uitdagingen en werken we samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan die toekomstige Metropool.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen