Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Lumière Cinema Maastricht

Bassin 88

6211 AK Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zoek naar een nieuwe identiteit, probeert Maastricht een aantal rollen uit. Maakstad, Muziekstad, Modestad. Waar Bureau Europa op 7 juni bevraagt of Maastricht er goed aan doet zich als Maakstad te profileren, in een debat in het kader van de designtentoonstelling Embracing.Exchange, staat in het avondprogramma op 29 juni de kwestie centraal of Maastricht Modestad feit of fictie is.

Het modeontwerp in het algemeen, de waardering daarvan in Nederland en in Maastricht speciaal en de staat van de industrie worden aan de kaak gesteld. Hoe profileert Maastricht zich als modestad? Kan het dat? Moet het dat? Is er een gunstig politiek klimaat voor, hoe is het met het modeonderwijs gesteld in Maastricht, welke aandacht krijgt mode in de media, welke rol speelt duurzaamheid?

Modeontwerper en -ondernemer Branko Popovic (Fashionclash), modejournalist Milou van Rossum (NRC) en Kiki Niesten van de gelijknamige modewinkel (in de Stokstraat) treden in gesprek met Saskia van Stein, directeur van Bureau Europa.


Branko Popovic

Branko Popovic, geboren Kroaat, is modeontwerper, kunstenaar en blogger in Maastricht. Hij studeerde af aan de mode- en textielafdeling van de Academie Beeldende Kunsten in 2005, lanceerde zijn eigen label BRANKOPOPOVIC in 2007 en blogt sinds 2009. Hij maakt kunst en ontwerp theaterkostuums, doceert modeontwerp en organiseert modeprojecten en -evenementen. Hij is mede-oprichter van FASHIONCLASH in 2009, waar hij thans ook directeur van is.


Milou van Rossum

Milou van Rossum is een autoriteit op het gebied van mode. Al meer dan 25 jaar schrijft ze als modejournalist voor het NRC (sinds 2011) en voorheen bij de Volkskrant (1999-2011). In 2016 publiceerde ze 'De Nederlandse Mode in 100 kledingstukken'. Voor haar werk is ze frequent bezoeker van modeshows in binnen- en buitenland.


Kiki Niesten

Kiki Niesten kennen we van haar gelijknamige, exclusieve modezaak in de Stokstraat. Een toonaangevende modewinkel, met een interieur van binnenhuisarchitect Herman Zeekaf. in 2018 lanceerde ze het label HACKED by_ met de Nederlandse modeontwerpers Francisco van Benthum en Alexander van Slobbe. Ze maakt zo een statement tegen de fast fashionindustrie door bekende merken te hacken.


Beeld: Peter Stigter

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Lumière Cinema Maastricht

Bassin 88

6211 AK Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen