Gratis

Maats Koerspraat Stage 3: Ladies Edition

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Maats Cycling Culture

Van Woustraat 165

1074AK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In de serie Maats Koerspraat gaan we op zoek naar de mooiste verhalen uit de koers. Van renners/rensters, oud-renners/rensters of interessante gasten die dicht op het vuur zitten. Na twee geslaagde edities met Thijs Zonneveld en Ramon Sinkeldam organiseren we op dinsdag 19 maart Stage 3, welke in het teken zal staan van vrouwen in de wielersport. Hiervoor hebben we uitgenodigd: Chantal Blaak, Esra Tromp en Marieke van Wanroij.

Chantal Blaak (1989) kennen we natuurlijk met name van haar overwinning op het WK in het Noorse Bergen in 2017. Daarnaast werd ze twee keer Nederlands Kampioene op de weg en deed ze het goed in de voorjaarsklassiekers (2x 3e in de Ronde van Vlaanderen) met als hoogtepunt een overwinning in de Amstel Gold Race in 2018.

Esra Tromp (1990) is prof geweest van het seizoen 2008 tot en met 2017. Sinds het seizoen 2018 is ze teammanager van team Parkhotel Valkenburg. Daarnaast is Esra actief als ambassadrice voor vele wielermerken.

Marieke van Wanroij (1979) is een voormalige profwielrenster. Na 10 jaar professioneel wielrennen heeft Marieke haar eigen coachingsbedrijf opgezet, dat voornamelijk jonge sporters ondersteunt bij hun fysieke en mentale ontwikkeling.

We zullen met deze klepsters in gesprek gaan over het leven als profrenster en daarna, het succes van de Nederlandse rensters de afgelopen jaren, het verschil met de mannen en de ontwikkeling die vrouwenwielrennen in het algemeen doormaakt de laatste jaren.

Voor alle aanwezige dames hebben we na afloop een leuke verassing i.s.m. de Chantal Ladies Ride in september. Be There! Or...

Top Host en wielerfanaat Eric Corton zal deze avond verzorgen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Maats Cycling Culture

Van Woustraat 165

1074AK Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen