Gratis

Makathon Smart Solutions voor Geluidadaptief en Circulair Bouwen

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

C-Bèta

916 Rijnlanderweg

2132 MN Hoofddorp

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Slimme oplossingen voor bouwen en natuurlijke materialen die bijdragen aan duurzame en circulaire gebouwen die geluid buiten de deur houden

Over dit evenement

‘Geluid-adaptief bouwen’ is een manier van stedenbouwkundig en architectonisch ontwerpen waarbij bebouwing voor afscherming tegen vliegtuiggeluid zorgt. Hierbij kan de bebouwing, en dan met name de vorm en hoogte van de gebouwen, gevelmaterialen, de indeling van gebouwen, stillere ruimten binnen en rondom de gebouwen creëren. Vervolgens kan er worden bekeken of de ‘geluidsluwe’ zones rond de bebouwing zich lenen voor functies als terrassen en zitjes waar je rustig een boek kan lezen en/of kan zitten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat mensen minder worden blootgesteld aan hoge geluidsniveaus van overvliegende vliegtuigen, en daardoor minder hinder en stress kunnen ervaren, wat een positief effect op de gezondheid heeft.

Om het binnenshuis zo stil mogelijk te krijgen zijn gebouwgevels dik en van massief materiaal gemaakt. Daarvoor wordt tegenwoordig vooral beton of steen gebruikt. Het grote nadeel van beton en steen (inclusief cement) is dat het materiaal zeer vervuilend is, met name voor de productie van CO2 , en tot veel afval leidt. Daarom wordt er steeds vaker gekeken naar prefab houtbouw, waarbij modulair wordt gebouwd, en hout wordt gebruikt. Het nadeel van houtbouw is dat het minder massa heeft dan beton, en dus geluid minder goed tegenhoudt. Kunnen we nieuwe manieren van bouwen en (natuurlijke) materialen bedenken die zowel bijdragen aan duurzame en circulaire gebouwen als vliegtuiggeluid buiten de deur houden?

Programma:

Woensdag 29 september 09:00 uur tot 17:00 uur

Donderdag 30 september 09:00 uur tot 17:00 uur

Vrijdag 1 oktober 09:00 uur tot 17:00 uur

Locatie:

C-Beta, Rijnlanderweg 916, Hoofddorp, NH, 2132 MN

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

C-Bèta

916 Rijnlanderweg

2132 MN Hoofddorp

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen