€ 5

Maker education clubavond #8

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

4 Nieuwmarkt

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Op donderdag 16 april organiseren Waag en OBA de achtste Maker Education clubavond.

Over dit evenement

Waag organiseert in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam Maker education clubavonden. Met deze avonden brengen we het netwerk van Amsterdamse leraren en bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met maakonderwijs bij elkaar.

Tijdens de achtste editie op donderdag 16 april 2020 gaan we aan de slag met cardboard automata. Maak kennis met low-tech technieken en maak een laagdrempelige kartonnen machine geïnspireerd op beweging. Via de tutorial van de © Tinkering Studio in het Exploratorium in San Francisco laten we je kennismaken met de basisprincipes van het bouwen van automaten.

Cardboard automata is een mechanische sculptuur gemaakt van eenvoudige materialen waarmee je een verhaal tot leven kunt brengen. Op een speelse manier ontdek en verken je mechanische elementen als nokken, nokvolgers, hefbomen en koppelingen.

Deze activiteit is simpel om mee te beginnen, maar kan al snel complexer worden naarmate je bekend raakt met de mogelijke bewegingen. Voor makers zijn de verhalende aspecten van de automaten net zo belangrijk als de mechanische elementen. Door de automaat ook op een artistieke manier te versieren, is de cardboard automata een goed voorbeeld van het integreren van wetenschap en kunst in een activiteit.

Deze avond gaan we zelf hands-on aan de slag met simpele materialen om tot een expressief medium te komen, dat technische engineering combineert met een kunstzinnig verhaal.

Voor wie is de clubavond?

De clubavond is voor leraren en docenten die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam, op een school in de buurt van één van de Maakplaatsen werken en daar met de klas naartoe zouden kunnen. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van je collega's op het gebied van maakonderwijs? En wil je op een laagdrempelige manier kennis delen en opdoen? Kom dan naar deze clubavond in de Waag en wordt onderdeel van ons netwerk van bevlogen makers en onderwijsprofessionals.

Bekijk hier de locaties van alle Maakplaatsen in Amsterdam

Programma

18.45 uur - deur open

19.00 uur - introductie

19.05 uur - presentatie

19.30 uur - maakactiviteit

21.00 uur - afsluiting

Over DO IT

DO IT is een Europees project in het kader van empowerment en educatie van jongeren. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale innovatie, digitale fabricage, programmeren en ondernemersvaardigheden, via onder meer online toolboxen voor kinderen en begeleiders, training van begeleiders en regionale pilots in 10 verschillende landen.

Het project DO IT is gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr 770063.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

4 Nieuwmarkt

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen