€ 5

Maker education clubavonden in de Waag

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Waag organiseert in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam Maker education clubavonden. Met deze avonden brengen we het netwerk van Amsterdamse leraren en bibliotheekprofessionals die zich bezighouden met maakonderwijs bij elkaar.

Tijdens de zevende editie op 13 februari 2020 gaan we aan de slag met zachte robotica (soft robotics). Zachte robotica is een veld waarin veel onderzoek wordt gedaan, bijvoorbeeld voor gebruik in de ruimtevaart. Zachte robots zijn interessant om hun bijzondere eigenschappen. Zo zijn ze licht, wendbaar en goedkoop. En het is ook nog eens heel leuk om ze zelf proberen te maken. Tijdens deze maker education clubavond gaan we aan de slag met simpele, zachte robotica. De zachte robots die we gaan maken zijn een soort ballonnen, die opkrullen of buigen als je ze opblaast. Zo kun je ze gebruiken om iets te laten bewegen of om een grijparm te maken.

Voor wie is de clubavond?

De clubavond is voor leraren en docenten die zich bezig (willen) houden met maakonderwijs in Amsterdam, op een school in de buurt van één van de Maakplaatsen werken en daar met de klas naartoe zouden kunnen. Ben jij benieuwd naar de ervaringen van je collega's op het gebied van maakonderwijs? En wil je op een laagdrempelige manier kennis delen en opdoen? Kom dan naar deze clubavond in de Waag en wordt onderdeel van ons netwerk van bevlogen makers en onderwijsprofessionals.

Bekijk hier de locaties van alle Maakplaatsen in Amsterdam

Programma

18.45 uur deur open
19.00 uur introductie
19.05 uur presentatie
19.30 uur maakactiviteit
21.00 uur afsluiting

Over het Maakplaats 021 Fellowship

Op de clubavond zijn ook deelnemers van het Maakplaats 021 Fellowship aanwezig. Dit fellowship is een trainingsprogramma waarbij Amsterdamse leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs de kans krijgen zich te ontwikkelen in maakonderwijs, digitale fabricage en 21st-century skills.

Over DO IT

DO IT is een Europees project in het kader van empowerment en educatie van jongeren. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale innovatie, digitale fabricage, programmeren en ondernemersvaardigheden, via onder meer online toolboxen voor kinderen en begeleiders, training van begeleiders en regionale pilots in 10 verschillende landen.

Het project DO IT is gefinancierd door het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr 770063.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Waag

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen