Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Tresoar

1 Boterhoek

8911 DH Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Taal, recht en vrijheid: de middeleeuwse Friese handschriften van Tresoar

Over dit evenement

Het is alweer tijd voor de vierde lezing in de reeks Manuscript Mondays. Deze keer zal de lezing plaatsvinden in Treasor: de bewaarplaats van de geschiedenis van Friesland.

Deze middag zullen we meer te weten komen over de Richthofencollectie van Tresoar, een collectie van middeleeuwse Friestalige werken en Middelnederduitse en Middelnederlandse rechtshandschriften. De inhoud van deze Oudfriese handschriften is in het verleden al veel bestudeerd, meestal vanuit een rechtshistorische of filologische invalshoek. Er staan echter nog veel vragen open over de herkomst en de materiële verschijningsvorm van de handschriften. De collectie is een goudmijn aan nieuwe informatie. Jacob van Sluis zal de herkomst van deze collectie toelichten en daarna zullen Riemer Janssen, Anne Tjerk Popkema en Herre de Vries van onderzoeksgroep Pastei middels korte sneak previews inzicht geven in de inhoud van de handschriften en materiële aspecten die naar hun mening nog meer aandacht verdienen.

We nodigen u van harte uit om deze Manuscript Monday bij te wonen. Verspreid dit bericht vooral onder allen van wie het hart sneller gaat kloppen bij het zien van middeleeuwse boeken! Toegang is gratis, maar graag opgeven via Eventbrite (registratie is snel en eenvoudig) zodat we de omvang van het te verwachten publiek kunnen bijhouden.

We kijken ernaar uit u in Tresoar te ontvangen!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Tresoar

1 Boterhoek

8911 DH Leeuwarden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen