€ 16,69 – € 19,29

Maria de Fátima- Nacht in Lissabon

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10, 1017JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Maria de Fátima- Nacht in Lissabon

U wandelt door Lissabon van zonsondergang tot in de kleine uurtjes: van de oevers van de Taag via pittoreske steegjes naar beruchte volkswijken, van dagjesmensen in restaurants naar schimmige figuren op donkere straathoeken- ieder met zijn eigen verhaal, zijn eigen Fado... Kent u het verhaal van de legendarische fadista Maria Severa? Of van de zingende meubelmaker Alfredo Duarte?

David Vos zal uw gids zijn op deze nachtelijke ontdekkingstocht. Deze Amsterdamse rasverteller, zelf vertolker van chanson en levenslied, was meteen gegrepen door de puurheid van Fado en de boheemse sfeer van Lissabon.

Maria de Fátima, geboren in de volkswijk Boavista, won al op haar 12e Lissabon's belangrijkste zangcompetitie 'A Grande Noite do Fado'. 40 jaar later zingt zij de Fado nog steeds vanuit haar tenen en zij werd reeds door de Portugese president opgenomen in de 'Orde van Infante D. Henrique' voor haar verdienste omtrent deze muziek.

Zang: Maria de Fátima

Verteller: David Vos

Muzikale begeleiding: Rafael Fraga (Portugese gitaar), Hans van Gelderen (gitaar), Felix Hildenbrand (contrabas)

Hoe mooi je bent, Lissabon van de cabarets, van de kroegen en café's! Door de lucht klinkt een trieste zangstem, de trilling van een gitaar, in een steeg met een slechte naam” (Artur Ribeiro- Lisboa às Zero Horas)

In de prachtige Amstelkerk zullen wij deze voorstelling 100% onversterkt spelen waardoor de Fado het beste tot zijn recht komt!


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amstelkerk

Amstelveld 10, 1017JD Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen