Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

FarmStead Jazz Club

WillemsHoeve

Kerkdijk 36

3615 BE Westbroek

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Over dit evenement

Marutyri concert geannuleerd ivm Corona

Het concert van Marutyri is in verband met het coronavirus helaas geannuleerd. Mensen die reeds kaarten hebben gekocht worden via email geïnformeerd en kunnen via Eventbrite restitutie aanvragen. Het is de bedoeling om het concert op een andere datum alsnog te laten plaatsvinden.

Waarom starten we geen fusieproject? " Deze woorden werden al in september 2014 uitgesproken door een groep vrienden in Rotterdam. Ze leven samen als vrienden, die ze zouden worden aan het conservatorium in Rotterdam. Ze delen een passie voor de schoonheid en complexiteit van jazz / fusionmuziek, en ze schoten er op door hun eigen band te beginnen: Marutyri was geboren. Ze hebben een paar deadlines voor zichzelf vastgelegd om hun eerste EP te produceren, genaamd The First One. Deze EP is volledig opgenomen op live video en bevat drie zelfgeschreven composities. Na de release begon de band hun eerste optredens rond de lokale scene te geven. Al snel begon de band een publiek op te bouwen en de reacties waren enthousiast.

Marutyri bleef optreden en nieuw materiaal schrijven, in het voorjaar van 2015 namen ze hun tweede EP The Tribe op. Wederom drie gloednieuwe stukken en een bonusnummer uitgebracht op CD en als live video's. Tijdens die zomer speelde de band op het beroemde North Sea Jazz Festival waar ze overweldigende energie ontvingen van het publiek. The Tribe was volledig uitverkocht en de band kreeg veel goede recensies. Marutyri - eerst was het een naam die niet uit de tong viel, maar al snel begonnen mensen het te herinneren.

In de winter van 2015 ging Marutyri naar de Rocktown Studio in Rotterdam om hun eerste volledige album Inner Movements op te nemen. Een negendelig conceptalbum met funky grooves, kleinere en groter klinkende composities en verhalende solo's. In april 2016 brachten ze het album uit met dank aan Challenge Records, met een albumrelease-feest in Bird Rotterdam en op een volle locatie. Een album release tour door Nederland, België en Duitsland volgde. In december 2016 ging de band op hun eerste intercontinentale tour door Azië, waarbij ze China en Maleisië bezochten. In Maleisië speelden ze op het internationaal gerenommeerde Penang Jazz Festival. Na thuiskomst gingen ze terug naar de oefenruimte om te werken aan een stel vers geschreven composities. Inner Movements ontving een Edison-nominatie voor Best Jazz Album National.

In mei 2017 keerde Marutyri terug naar de Rocktown Studio om Creation of the Invisible op te nemen, hun tweede volledige album, dat ook werd uitgebracht door Challenge Records. Het album werd gepresenteerd in oktober 2017 op de beroemde locatie Lantaren Venster in Rotterdam en werd gevolgd door een grote albumreleasetournee die hen in België, Duitsland en Nederland bracht.

In 2017 had Marutyri twee grote internationale reizen. Ze vertrokken in juli naar Canada voor verschillende concerten in Ottawa, Montreal, Toronto en Londen. In oktober vlogen ze over naar China, met hun twee weken durende tournee. Beginnend met een concert op JZ Festival (Shanghai) en daarna gevolgd door verschillende clubs en locaties in Yantai, Wuhan, Xindao, Shenzhen, Haikou, ... Tijdens deze rondleidingen werden ook verschillende workshops gegeven aan het Shanghai Conservatorium en Guangzhou Conservatorium.

Marutyri bestaat uit:

Rik van der Ouw - basgitaar, synth bas

Ruud van Halder - gitaren

Thijmen Oberink - toetsenborden

Maurice Slot - drums

Roy Gielesen - percussie

Dennis te Woerd - tenorsaxofoon

Floris Windey - trompet, flügelhorn

Yiannis Marinos - trombone

Zaal open: 15u00

Aanvang concert:15u30

Kaarten in de voorverkoop: € 15,-

Kaarten aan de deur: €17,50

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

FarmStead Jazz Club

WillemsHoeve

Kerkdijk 36

3615 BE Westbroek

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen