€ 30

Masterclass Aage Hollander (Cinematografie Fictie)

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 6C

1019 AZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Inhoud

In deze masterclass vertelt Aage vanuit zijn ervaringen als D.o.P van vele documentaires en fictie films.

Aage begon zijn loopbaan als D.o.P vooral voor documentaires maar draait tegenwoordig veel fictie. Hoe maak je de overstap van documentaire naar fictie? Welke verschillen zijn er? Welke overeenkomsten zijn er? En wat zijn de verschillende werkwijzes? Denk bijvoorbeeld aan de met gouden kalf bekroonde documentaire "De regels van Matthijs" waarbij zeer mooie, duidelijke bewuste stijlkeuzes zijn gemaakt.

Je hebt voor fictie en documentaire te maken met verschillende sets en budgetten. Hoe werkt dit in op de rol van een D.o.P? Aage laat een aantal stijlplannen zien en gaat in op de verschillende stijlen en genres welke hij gedraaid heeft. Tevens deelt hij ook zijn successen en zijn minder gelukte projecten. Waar kwam dat door? En hoe ga je daar mee om?

Kortom in deze bijzondere masterclass van veelzijdig D.o.P Aage Hollander analyseer en leer je samen met Aage van verschillende stijlen, ervaringen en diversiteit in zijn films.

Aage Hollander

De fictie projecten waar Aage Hollander als D.o.P onder andere aan mee werkte zijn de met twee gouden kalveren bekroonde film Nena, het tv-drama Vechtershart, de veel veesproken film Broeders en de tv-serie De Fractie.

Hij werkte mee aan de NCRV-jeugddocumentaire welke op honderd internationale filmfestivalselecties en ander internationale vertoningen alle records gebroken heeft. Nog nooit is een Nederlandse jeugddocumentaire zo succesvol geweest. De film is in veertig landen op alle continenten te zien geweest.
Anne Vliegt werd op zo’n 25 filmfestivals vertoond en won daar meer dan tien prijzen. In totaal werd de film twintig maal internationaal bekroond op prestigieuze festivals in o.a. Toronto, Montreal, Chicago, Boston, Belgrado, Nyon, Florence en Berlijn.

Tevens werkte hij mij aan de met een gouden kalf bekroonde film voor beste lange documentaire "De regels van Matthijs". De Regels van Matthijs ging op het Internationale documentaire filmfestival Visions du Réel in Nyon in première en won daar de Grand Prix voor Internationale Beste Lange Documentaire.

Vervolg

Bij Amsterdam Film School kun je ook de volledige opleidingen Regie Fictie of Montage volgen. Je kunt dan het bedrag van deze masterclass terugvragen. Huidige studenten krijgen korting, gelieve contact op te nemen.

Deze masterclass is voor en door professionals.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 6C

1019 AZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen