Masterclass (Bege)leiderschap bij leren en ontwikkelen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

26 Ruitenberglaan

Arnhem

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De rol van de direct leidinggevenden bij leren en ontwikkelen van medewerkers!

Over dit evenement

Gezien alle snelle veranderingen in de industrie hebben werkgevers behoefte aan goed opgeleide mensen die flexibel inzetbaar zijn. Investeren in ontwikkeling is daarmee een keiharde noodzaak

Regelmatig hebben medewerkers last van negatieve leerervaringen uit het verleden. Direct leidinggevenden staan dicht bij de medewerkers, ze maken vaak deel uit van het team en moeten aansturen, ook op ontwikkeling.

  • Hoe kan een direct leidinggevende de medewerkers motiveren en begeleiden bij leren en ontwikkelen?
  • Hoe pak je die rol? Welke vaardigheden heb je nodig en waar loop je zoal tegenaan?
  • Hoe kunnen bedrijven deze groep direct leidinggevenden beter ondersteunen en faciliteren?

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, VAPRO, DI katalysator en DI Werkt organiseren op 14 november in samenwerking met het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (www.npdi.nl) en het ACE netwerk voor werkgevers in de regio, een boeiende masterclass rond deze en andere vragen.

Programma:

  • Over (bege)leiderschap voor vakkrachten in leven lang ontwikkelen, Jos Sanders, lector leren tijdens de beroepsloopbaan aan de HAN en senior onderzoeker bij TNO deed uitgebreid onderzoek naar leiderschap in relatie tot duurzame inzetbaarheid bij praktisch geschoolden. Hij laat ons zien welke eisen het stimuleren van DI bij praktisch geschoolden stelt aan leidinggevenden en gaat in op onder andere feedback (geven en krijgen), coachend leiderschap en sociale veiligheid. Jos introduceert tevens een door TNO ontwikkelde methode voor begeleide intervisie die leidinggevenden helpt om zich in hun nieuwe rol te ontwikkelen – Time Out.
  • Programma Operationeel Leiderschap (PrOpel), Pierre Rosmalen van Catch22 vertelt over het PrOpel programma binnen Sabic wat al 10 jaar lang succesvol draait. PrOpel is een combinatie van training en learning on the job en erop gericht om productie- en onderhoudsmedewerkers zodanig te scholen en te begeleiden dat zij zich niet alleen erkend en herkend voelen, maar dat zij ook klaar zijn voor de toekomst. Wat is het geheim van dit programma? Hoe is het gestart en ontwikkeld en wat levert het Sabic op?
  • Nieuwe interne werkopleiding bij Royal Swinkels Family Brewers, Martijn van Bockel, opleidingscoördinator (L&D) vertelt op een gedreven wijze over een nieuw praktisch leerprogramma ontwikkeld bij Royal Swinkels, welke leidt tot meer vakmanschap, eigenaarschap en plezier bij medewerkers. De inzet van een trainingsbuddy maakt het programma tot een succes met productiviteitsverbetering als gevolg. Waarom is dit programma gestart? Welke effecten zijn zichtbaar? Hoe worden overige medewerkers meegenomen in het programma? Wie heeft welke begeleiderstaak?
  • Praktijkverhalen van productieleiders, welke ervaringen met betrekking tot opleiden heb je in jouw team? Hoe leren medewerkers? Wat werkt goed? Waar loop je tegen aan? Waar lopen medewerkers tegenaan? Hoe stimuleer je de eigen verantwoordelijkheid? Hoe zorg je dat ontwikkeling onderdeel wordt van het werk? In een interactieve sessie vertellen productieleiders hoe zij tegen het onderwerp leren en ontwikkelen aankijken.
  • Worldcafé, middels een beproefde methodiek gaan we met concrete vraagstukken over de rol van de direct leidinggevende in leren en ontwikkelen aan de slag, waarbij we gebruik maken van elkaars expertise en ervaring. Een methodiek die ook binnen organisaties gebruikt kan worden om samen leren en ontwikkelen van medewerkers op gang te brengen.

Het programma start om 14 uur, inloop is vanaf 13.30 uur.

De masterclass is een vervolg op de masterclass ' Iedere vakkracht is hard nodig' en bestemd voor HR, plantmanagers, productiemanagers, ploegleiders en teamleiders die werkzaam zijn in de Industrie en Techniek.

Deelname aan de masterclass is gratis. HR ... neem vooral een direct leidinggevende mee!

Voor vragen, neem contact op met Elise Goosens, elise@di-katalysator.nl of Fyke Hurkens, fyke.hurkens@diwerkt.nl

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

26 Ruitenberglaan

Arnhem

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen