€ 60 – € 79,50

Masterclass Camera (Fictie) door Rolf Dekens

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 6C

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

23 juni komt Director of Photography Rolf Dekens 1 avond bij ons langs voor deze bijzondere masterclass Cinematografie.

Over de Masterclass

Rolf Dekens werkt al jaren als Director of Photography voor grote speelfilms, tv-series, commercials en muziekvideo's in binnen- en buitenland. Tegenwoordig is Rolf ook veel in Los Angeles te vinden waar hij als D.o.P speelfilms draait, denk daarbij aan “Dead again in Tombstone”, welke binnenkort in de bioscoop draait. Gedurende lange periodes verblijft hij in Amerika, juist daarom is het zo bijzonder dat hij zijn kennis komt delen aan de Amsterdam Film School aan een kleinschalige groep.

Hij vertelt je in deze masterclass alles over zijn eerste jaren op de set , over werken in het buitenland, geeft je praktische tips en deelt zijn ervaringen. Daarnaast deelt Rolf zijn hoogte- en dieptepunten en wat hij daarvan geleerd heeft. Hij laat je het verschil in aanpak zien tussen korte films, speelfilms en commercials tevens behandelt hij uitvoerig hoe hij samenwerkt met regisseurs. Rolf weet als geen ander het verschil uit te leggen tussen het werken met een Nederlands en een internationale crew. Ook hierin licht hij zijn kennis, ervaring, passie en uiteraard de verschillen toe.

Rolf Dekens

Zoals eerder vermeld woont Rolf Dekens afwisselend in Los Angeles en Amsterdam en is onderdeel van de NSC (Netherlands Society of Cinematographers). Hij verzorgde het camerawerk voor films als "Storm: Letters van Vuur", "Vet Hard", "Nova Zembla" en "Alibi". Tevens heeft Rolf verschillende prijzen en nominaties op zijn naam staan zoals "Oorlogsgeheimen” met een nominatie op het Toronto Film Festival en kregen zij met deze film ook een Gouden Kalf van de Special Jury Award. Naast films en tv-series was hij ook D.o.P bij verschillende commericals (Amstel, Bijenkorf) en muziek videos (Armin van Buuren, Within Temptation).

Een beeld krijgen van Rolf? Bekijk een leuke video hier.

Vervolg

Na deze kleine en inspirerende masterclass enthousiast geworden? De Amsterdam Film School biedt ook een Camera module waar je in 2 maanden werkt aan je vaardigheden. Liever de gehele opleiding Regie Fictie volgen? Dan krijg je het bedrag van de masterclass van ons terug. Studenten ontvangen korting op de masterclass, gelieve contact op te nemen.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 6C

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen