Masterclass computer generated print door Saskia Freeke

Venster Acties

Masterclass computer generated print door Saskia Freeke

Masterclass computer generated print | zaterdag 18 maart of zaterdag 15 juli | 10.30u tot 15.30u | Vanaf 15 jaar | 40,-

Door CODA

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 15 jul. 2023 22:30 - zo. 16 jul. 2023 03:30 CEST

Locatie

CODA ExperienceLab Makerspace 299 Vosselmanstraat 7311 CL Apeldoorn Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 5 uren
  • eTicket voor mobiel

Tijdens deze exclusieve masterclass geeft Saskia Freeke een inkijk in haar werkproces. Haar werk is momenteel te zien in de tentoonstelling Coderen: ambacht van de 21e eeuw in de Showroom van CODA ExperienceLab. Maak samen met Saskia grafische ontwerpen met behulp van programmeren en coderen. Hierbij krijg je een inzicht in hoe je met code de meest fantastische designs kan creeren. Vervolgens wordt jouw ontwerp omgezet met een tekenplotter tot een fysieke prent die je mee naar huis kan nemen.

//

Saskia Freeke is kunstenaar, creatief programmeur, interactieontwerper, visueel ontwerper en docent. Freeke richt zich op structuur en geometrie en toont speelsheid. Een groot deel van de artistieke praktijk van Freeke is haar doorlopende kunstproject dat zij in januari 2015 gestart is. Met dit project verkent en experimenteert zij dagelijks met generatieve patronen en animaties. In haar werk maakt Freeke zowel digitaal als fysiek werk. Met haar dagelijkse digitale kunstwerken onderzoekt zij manieren om werk fysiek te maken met behulp van digitale fabricage. Naast de grafische kunstwerken is Saskia Freeke geïnteresseerd in het creëren van nieuwe, tastbare interfaces. Haar onderzoek richt zich op het culturele aspect van de interface, op de ruimte tussen de mens en de machine. Freeke is geïnteresseerd in het onderzoeken van het effect van wat bepaalde interacties en interfaces hebben; zowel op de mens als op de machine. Saskia Freeke maakt interactieve installaties die de gebruiker op speelse manieren betrekken bij het verkennen van de machine en uitdagen om de technologie die dagelijks gebruikt wordt op een andere manier te zien.

//

De masterclass vindt plaats in CODA ExperienceLab. Ze start om 10.30 en duurt tot 15.30 uur. Tussen 12.30 en 13.30 is er een pauze. Lunch graag zelf meenemen, of kies ervoor om te lunchen in ons fijne restaurant. De lunch is niet bij de masterclass inbegrepen.

Over de organisator