€ 107,69

MASTERCLASS CREATIEF DENKEN

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bonnefantenmuseum

250 Avenue Ceramique

6221 KX Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Ontdek nieuwe mogelijkheden om oplossingen te bedenken en blokkades te overwinnen, verbinding te maken met je creativiteit #lerenvankunst

Over dit evenement

"CREATIEF DENKEN" HET FUNDAMENT

Met de MASTERCLASS CREATIEF DENKEN, leert Nicole je weer opnieuw kijken, het (her)ontdekken van meerdere mogelijkheden om nieuwe oplossingen te bedenken en blokkades te overwinnen, met de leermethodes die je nodig hebt om (weer) verbinding te maken met je creativiteit d.m.v. leren van kunst

LET OP !!!

-VERPLAATSING MASTERCLASS NAAR 13 FEBRUARI VANWEGE LERAREN STAKING IN MAASTRICHT-

Vanuit een persoonlijke relevante vraag ga je in 4 stappen de dialoog aan met het kunstwerk. Je maakt kennis met instrumenten als close reading en slow looking en gaat op zoek naar verbinding voor vernieuwing. #lerenvankunst

Art Based Learning is een nieuwe, creatieve vorm van denken die aanzet tot het leren te denken in mogelijkheden, ontdek nieuwe verbindingen en creëer creatieve oplossingen en/of nieuwe ideeën. Nicole daagt je uit om buiten het kader te denken ‘out of the box’ en je beland in de stappen die volgen in een "mogelijke werelden" om nieuwe verbindingen te maken die kunnen leiden naar een nieuwe oplossingen of idee.

WAAROM

Kern van ABL, als een nieuwe benadering van kunst kijken, is om kunst te benaderen als een manier van denken in “mogelijke werelden” en zo buiten het "denk" kader te stappen met kunstwerken als “sprekende objecten” antwoorden te ontdekken op mogelijke problemen en of vragen. Vragen die voor de kijker daadwerkelijk relevant zijn.

Art Based Learning is een waardevolle en beproefde methode waarbij de feitelijke informatie over de achtergrond, techniek en jaartallen van het kunstwerk niet aan de orde komen. De insteek is om aandacht te besteden aan jezelf, tot nieuwe inzichten te komen en je creatieve vermogen te stimuleren.

HOE

Door gericht naar kunst te kijken aan de hand van een 4 -tal stappen komen we vanuit een breed nieuw perspectief tot creatieve, nieuwe antwoorden op voor deelnemers bestaande, relevante vragen.

Tijdens de Masterclass Art Based Learning van 2,5 uur komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is Creatief denken? Basistechnieken in creatief denken.
 • Wat zijn Creatieve vaardigheden?
 • De 4 stappen van Art Based Learning: vragen stellen, sprekende objecten, denken in mogelijke werelden, het vertellen van verhalen.
 • Story-Telling, interpreteren in het presenteren.

VOOR WIE

Creatief Denken met de leermethode ABL is toegankelijk en relevant voor iedereen die op een vernieuwende, creatieve manier met blokkades, vraagstukken aan de slag wil. Nicole ontvangt juist een grote diversiteit aan deelnemers uit onder meer onderwijs, overheid, middenstand en bedrijfsleven. Ook zelfstandig ondernemers weten haar te vinden. Juist deze gemixte groepssamenstelling maakt dat mensen van en met elkaar kunnen leren en ontwikkelen.

WAAROM

Alles om je heen verandert: de maatschappij, de markt, je bedrijf en je werk. De kunst is om daar flexibel op in te spelen. Dát is persoonlijk leiderschap: jij staat aan het roer. Veel mensen denken vaak aan één mogelijkheid, terwijl er tal van mogelijkheden zijn. Daarvoor heb je creatief denken nodig. Creatief denken wordt gebruikt om tot een goed idee of een oplossing van een probleem te komen. Dit betekent dat er vanwege een probleem een verandering moet worden gerealiseerd, er moet anders worden gehandeld in een bepaalde situatie.

LEERDOELEN

Je past jouw kennis en ervaringen toe in nieuwe situaties. Je leert je eigen situatie anders beschouwen en je gebruikt creativiteit in vorm en inhoud bij het anders omgaan met jouw hulpvraag. Deze manier van denken en creëren is een vaardigheid; hoe vaker je ABL oefent, hoe gemakkelijker het je af gaat en hoe spectaculairder jouw opbrengsten worden

Onze 9 leerdoelen en leeropbrengsten bij het volgen van een Masterclass Creatief Denken

Je maak kennis met ABL om o.a. een ander perspectief te ontdekken om beter creatief denken en werken.

 • ABL helpt jou om complexe problemen op te lossen
 • ABL helpt je na vaak te oefenen, kritischer te denken om onwaarheden sneller ontdekken
 • ABL leert d.m.v. creatief denken je doel (vraag) en haar behoeften in kaart te brengen
 • ABL zorgt voor verrassende, nieuwe en waardevolle verbindingen en relaties te maken.
 • ABL zorgt uiteindelijk voor dat je flexibelere van perspectief kunt wisselen, met andere samen te werken en jezelf aan en bij sturen.
 • ABL geeft je handvatten om creatief denken in je onderneming, jezelf én organisatie te implementeren
 • Je weet meer over close reading en slow looking en andere creatieve vaardigheden en je kunt deze gericht toepassen.
 • Je ontdek het belang en de verschillende stadia van creatief denken: van vraag tot minimal viable

BEN JE NIEUWSGIERIG GEWORDEN DAN MELD JE AAN!

Heb je nog vragen dan mail naar info@deschoolvoorcreatiefdenken.nl

Creatieve groet,

Nicole Geilen

Art Based Learning is een nieuwe, creatieve vorm van denken die aanzet tot het verwerven van creatieve vaardigheden. Diverse strategieën worden ingezet om anders te leren zien, denken en uiteindelijk dóen.

Zo dagen divergerende denkstrategieën uit om ‘out of the box’ te denken en oefent convergerend denken in het samenbrengen van losse onderdelen tot een nieuw geheel.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bonnefantenmuseum

250 Avenue Ceramique

6221 KX Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen