€ 107,69

MASTERCLASS CREATIEF DENKEN

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bonnefantenmuseum

250 Avenue Ceramique

6221 KX Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Creatief Denken met de leermethode Art Based Learning stimuleert je creativiteit om via kunst verbanden, nieuwe verbindingen te vinden.

Over dit evenement

Vanuit een persoonlijke relevante vraag ga je in 4 stappen de dialoog aan met het kunstwerk. Je maakt kennis met instrumenten als close reading en slow looking en gaat op zoek naar verbinding voor vernieuwing. #lerenvankunst

Art Based Learning is een nieuwe, creatieve vorm van denken die aanzet tot het verwerven van creatieve vaardigheden. Diverse strategieën worden ingezet om anders te leren zien, denken en uiteindelijk dóen. Zo dagen divergerende denkstrategieën uit om ‘out of the box’ te denken en oefent convergerend denken in het samenbrengen van losse onderdelen tot een nieuw geheel.

WAAROM

Kern van ABL, als een nieuwe interdisciplinaire benadering van kunst kijken, is om kunst te benaderen als een manier van denken in “mogelijke werelden” en zo in creatieve dialoog met kunstwerken als “sprekende objecten” antwoorden te formuleren op existentiële vragen. Vragen die voor de kijker daadwerkelijk relevant zijn.

Art Based Learning is een waardevolle en beproefde methode waarbij de feitelijke informatie over de achtergrond, techniek en jaartallen van het kunstwerk níet aan de orde komen. De insteek is om aandacht te besteden aan jezelf, tot nieuwe inzichten te komen en je creatieve vermogen te stimuleren.

HOE

Door gericht naar kunst te kijken aan de hand van een aantal beproefde strategieën en technieken komen we vanuit een breed nieuw perspectief tot creatieve, nieuwe antwoorden op voor deelnemers bestaande, relevante vragen.

Tijdens de Masterclass Art Based Learning van 2,5 uur komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is Creatief denken? Basistechnieken in creatief denken.
 • Wat zijn Creatieve vaardigheden?
 • A -learning: (Artistiek) 5 vormen van afwijkend denken en die van belang zijn voor iedereen die creatief wil leren denken.
 • De 4 stappen van Art Based Learning: vragen stellen, sprekende objecten, denken in mogelijke werelden, het vertellen van verhalen.
 • Story-Telling, interpreteren in het presenteren.

VOOR WIE

Creatief Denken met de leermethode ABL is toegankelijk en relevant voor iedereen die op een creatieve manier met complexe vraagstukken aan de slag wil. We verwelkomen een grote diversiteit aan deelnemers uit onder meer onderwijs, overheid, middenstand en bedrijfsleven. Ook zelfstandig ondernemers weten ons te vinden. Juist deze gemixte groepssamenstelling maakt dat mensen van en met elkaar kunnen ontwikkelen.

WAAROM

Alles om je heen verandert: de maatschappij, de markt, je bedrijf en je werk. De kunst is om daar flexibel op in te spelen. Dát is persoonlijk leiderschap: jij staat aan het roer. Veel mensen denken vaak aan één mogelijkheid, terwijl er tal van mogelijkheden zijn. Daarvoor heb je creatief denken nodig. Creatief denken wordt gebruikt om tot een goed idee of een oplossing van een probleem te komen. Dit betekent dat er vanwege een probleem een verandering moet worden gerealiseerd, er moet anders worden gehandeld in een bepaalde situatie.

LEERDOELEN

Je past jouw kennis en ervaringen toe in nieuwe situaties. Je leert je eigen situatie anders beschouwen en je gebruikt creativiteit in vorm en inhoud bij het anders omgaan met jouw hulpvraag. Deze manier van denken en creëren is een vaardigheid; hoe vaker je ABL oefent, hoe gemakkelijker het je af gaat en hoe spectaculairder jouw opbrengsten worden

Onze 9 leerdoelen en leeropbrengsten bij het volgen van een Masterclass Creatief Denken

Je maak kennis met ABL om o.a. een ander perspectief te ontdekken om beter creatief denken en werken.

 • ABL helpt jou om complexe problemen op te lossen
 • ABL helpt je na vaak te oefenen, kritischer te denken om onwaarheden sneller ontdekken
 • ABL leert d.m.v. creatief denken je doel (vraag) en haar behoeften in kaart te brengen
 • ABL zorgt voor verrassende, nieuwe en waardevolle verbindingen en relaties te maken.
 • ABL zorgt uiteindelijk voor dat je flexibelere van perspectief kunt wisselen, met andere samen te werken en jezelf aan en bij sturen.
 • ABL geeft je handvatten om creatief denken in je onderneming, jezelf én organisatie te implementeren
 • Je weet meer over close reading en slow looking en andere creatieve vaardigheden en je kunt deze gericht toepassen.
 • Je ontdek het belang en de verschillende stadia van creatief denken: van vraag tot minimal viable

BEN JE NIEUWSGIERIG GEWORDEN DAN MELD JE AAN!

Heb je nog vragen dan mail naar info@deschoolvoorcreatiefdenken.nl

Creatieve groet,

Nicole Geilen

Art Based Learning is een nieuwe, creatieve vorm van denken die aanzet tot het verwerven van creatieve vaardigheden. Diverse strategieën worden ingezet om anders te leren zien, denken en uiteindelijk dóen.

Zo dagen divergerende denkstrategieën uit om ‘out of the box’ te denken en oefent convergerend denken in het samenbrengen van losse onderdelen tot een nieuw geheel.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bonnefantenmuseum

250 Avenue Ceramique

6221 KX Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen