Masterclass De Kunst van Tweede Orde interventies

Masterclass De Kunst van Tweede Orde interventies

Venster Acties en details

Uitverkocht

Datum en tijd

Locatie

De Drie Essen

Middelberterweg 13B

9723 ET Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Masterclass De Kunst van Tweede Orde interventies

Over dit evenement

Masterclass De Kunst van Tweede Orde interventies

Jan Jacob Stam

13 oktober 2022: 10.00 - 18.00 uur

14 oktober 2022: 9.30 - 17.30 uur

De Drie Essen, Middelbert, Groningen

€570, vrij van Btw. Inclusief koffie, thee en lunches

Max. 14 deelnemers

Eerste orde interventies leiden tot oplossingen

Tweede orde interventies leiden tot diepe inzichten

Derde orde interventies leiden een proces van transformatie in.

Tweede orde interventies tasten diep in het onbewuste van een familie-, organisatie-, of maatschappelijk systeem en leiden, aan de oppervlakte van het bewustzijn gebracht, tot diepe inzichten over waardoor de dingen nu gaan zoals ze gaan.

Dat klinkt simpel en is ook simpel uit te leggen. Maar vaak oh zo moeilijk om te doen. Na 22 jaar opstellingen, systemisch coachen, teamcoachen en werken met maatschappelijke vraagstukken weet ik wel zo ongeveer hoe je tweede orde interventies kan doen. Ik kan het uitleggen, voordoen, maar ik kan het je ook leren. En zelfs uitreiken naar mogelijke blokkades die je hebt om tweede orde interventies te kunnen doen.

We zijn met maximaal 14 deelnemers, twee dagen lang (of kort, het is maar hoe je het bekijkt). Iedereen krijgt de kans te verkennen, te oefenen, het te willen snappen, het te kunnen voelen, kortom je op jouw manier de kunst van de tweede orde interventies meer eigen te maken. Uiteraard komt er een degelijke inleiding, een demonstratie, veel oefenen en reflectie. We oefenen op elkaars cases. Dus wellicht kom je ook nog met een heel aantal inzichten over je eigen persoonlijke-, familie- of organisatievraagstukken thuis.

Welkom in dit avontuur. Want één van de eigenschappen van het los maken van tweede orde interventies is dat je als begeleider of coach daarheen gaat waar nog weinigen je zijn voor gegaan. Tweede orde interventies zijn geen reis, maar is avontuur.

En Masterclass betekent meesterschap in joú losmaken.

Voor systemisch coaches, voor opstellers, voor consultants, voor leiders en ieder die vanuit systemische principes wil duiken naar de parels van levende systemen.

Ik ga er van uit dat je een behoorlijke systemische basiskennis hebt.

Delen met vrienden