€ 37,50

Masterclass 'De ontwikkeling' - Tom Fassaert | 25 juni

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Inhoud

Dit is de eerste masterclass van de reeks van drie aangeboden door Tom Fassaert.

Tom Fassaert vertelt in drie Masterclasses zijn proces van het maken van een documentaire. Elke Masterclass staat in het teken van een deel van het creatieve proces. Deze zijn afzonderlijk te volgen, maar als je benieuwd bent naar de ontwikkeling van begin tot eind door de ogen van Tom, ben je welkom bij alledrie de Masterclasses aan te schuiven!

1) De ontwikkeling (maandag 25 juni)
In deze Masterclass neemt Tom Fassaert je mee in het creatieve proces voorafgaand aan een documentaire. Waar ligt je fascinatie, hoe ontstaat een idee en hoe concretiseer je dat in een filmplan. Aan de hand van eigen voorbeelden en persoonlijke inspiraties vertelt Tom je alles over zijn weg naar een filmplan en de research fase.


Tom Fassaert
Gedeeltelijk opgroeien in Nederland en Zuid Afrika opende al de ogen van documentairemaker en fotograaf Tom Fassaert (1979), maar zijn liefde voor het filmvak werd beïnvloed door zijn vaders obsessie voor het maken van homevideo’s.


Zijn film ENGEL VAN DOEL, over het Belgische dorpje Doel dat plaats moet maken voor de uitbreiding van de haven van Antwerpen, ging op de Berlinale in première en was in meer dan vijftig filmfestivals wereldwijd te zien. De documentaire werd genomineerd voor een Gouden Kalf en won verschillende internationale prijzen.
Fassaerts meest recente documentaire is A FAMILY AFFAIR, over de emotionele zoektocht naar de verstoorde relatie met zijn familie. Ruim vijf jaar werkte hij aan de film en dat werd beloond: het opende IDFA 2015, waar hij de Prins Bernhard Cultuur Fonds Documentaire-prijs won. Na de Speciale Juryprijs op het IDFA werd zijn film ook op internationale filmfestivals bekroond en won het op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor Beste lange Documentaire.


Masterclasses voor en door professionals.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen