€ 171,08

Masterclass 'De rol van de manager bij Zelfsturing'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Maliebaan 45

Maliebaan 45

3581CD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Je bent manager van een organisatie met zelfsturende/zelforganiserende teams. Hoe geef je leiding aan zelfsturing, wat doe je wel en wat moet je niet meer doen? Hoe stimuleer je de zelforganisatie van de teams, zonder dat je overzicht en feeling met de (kwaliteit van de) uitvoering verliest? Je weet in theorie wel dat een andere manier van leiding geven nodig is – minder controle- maar hoe doe je dat in praktijk? Op deze masterclass krijg je nieuwe inzichten en voorbeelden, reflecteer je op je huidige rol en formuleer je jouw invulling als leidinggevende/manager in jouw organisatie.

Herken je één of meerdere van de volgende vraagstukken?

Hoe houd ik vinger aan de pols over hoe de teams het doen?
• Hoe kan ik verantwoording vragen op een nieuwe, stimulerende manier?
• Wat is mijn rol bij begeleiding van de teams en wat is de rol van de teamcoach?
• Hoe kan ik mijn ideeën en zorgen nog laten landen in de teams?
• Hoe zorg ik dat de teams nog samenhang houden met elkaar en de ondersteunende diensten?


Als je deze vragen herkent, is de masterclass iets voor jou!

Aan de hand van concrete voorbeelden van andere organisaties, staan we stil bij hoe je de verantwoordelijkheden als manager/leidinggevende op een nieuwe manier kunt beleggen. Je krijgt een overzicht van de 6 rollen van leiderschap in zelfsturende organisaties. We staan stil bij vormen hoe je het verantwoordingsproces kunt inrichten op een manier die zelforganisatie stimuleert.

Verder staan we stil bij welke houding en gedrag nieuw leiderschap vereist. Op basis van Otto Scharmer’s typering van ‘4.0. leiderschap’ wordt duidelijk hoe je ‘sense and response’ kunt vormgeven in de praktijk van alledag en ontdek je wat voor jou hierin de uitdagingen zijn.

Deze masterclass is bedoeld voor managers en leidinggevenden in organisaties met zelfsturende/zelforganiserende teams, die hun eigen rol en handelen willen onderzoeken en verhelderen.

De masterclass wordt gegeven door Toon Franken, partner bij CoreChange. Toon Franken (1963) faciliteert sinds 2000 verandertrajecten en leiderschapsprogramma’s in organisaties. Hij was van 2007 tot 2016 mede-eigenaar van het buro Nieuwe Dimensies, gericht op versterking van ondernemerschap en performance. Sinds 2015 heeft hij zich toegelegd op nieuw organiseren en zelfsturing. Toon is opgeleid in o.a. Theory U, systemisch werken, Spiral Dynamics en holacracy en begeleidde trajecten naar meer zelfsturing bij onder andere Kinderopvang Humanitas, NPO, diverse organisaties in de zorg en VGZ. Daarnaast begeleidt hij al jaren diverse managementteams.


Hij geeft samen met zijn collega Heleen Kuiper jaarlijks de Leergang Begeleiding geven aan Zelforganisatie, waarin de methodiek van ‘’integrale zelfsturing’’ wordt aangeboden aan managers en interne veranderaars die bezig zijn met zelforganisatie. Hij schrijft regelmatig blogs over zelforganisatie en leiderschap (zie zijn linkedinprofiel )

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Maliebaan 45

Maliebaan 45

3581CD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen