€ 28 – € 30

Masterclass Inspiratie Filmverhaal | Emjay Rechsteiner

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 6C

1019 AZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe kom je op erop?

Aan de hand van de meest succesvolle Nederlandse productie aller tijden neemt Emjay je openhartig mee langs alle stappen die nodig zijn om een grote speelfilm te ontwikkelen: van inspiratie (waar haal je die vandaan?) tot verkoop. Nadat hij zijn gedane stappen van de film The Devil's Double heeft uigelegd zal hij benadrukken dat jij dit allemaal ook zelf kunt. Hij zal vooral ingaan op inspiratie en je veel praktische tips geven om te zorgen dat je niet meer zonder komt te zitten en je na je eerste film ook niet in een zwart gat valt. Hoe kom je op een idee, hoe leg je dat vast en hoe bouw je daar een verhaal van?

Uitdagingen

Welke keuzes maak je, wat voor uitdagingen kom je daarbij tegen? Hoe hou je focus? Hij heeft al veel ervaring als producer en neemt je graag mee langs al de uitdagingen die je tegen komt. Hoe kom je van een property tot een package? Welke deskundigen huur je in? Hoe kies je je partners als scenarist, regisseur en co-producenten? Wat doe je als de hoofdrolspeler en de financiers eigenlijk een andere film willen maken? Wat is het beste moment om je film te verkopen: vooraf, of wacht je beter tot na de première?

Waar kun je Emjay van kennen?

- Producer Devil's Double

- Ontdekker van Carice van Houten

- Producer van Gangsterboys

- Producer van De Punt

Extra

Iedereen die zich na deze masterclass inschrijft voor een volledige opleiding van de Amsterdam Film School krijgt het bedrag van de masterclass gecrediteerd. Voor de huidige studenten geldt een korting op aanvraag.

Vervolg

Bij Amsterdam Film School kun je ook volledige opleidingen in Regie & Productie volgen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 6C

1019 AZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen