€ 120,75 – € 149,69

Masterclass Integrale Zelfsturing vrijdag 9 maart 2018

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Kantoor

Arthur van Schendelstraat 650

3511 MJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Je wil aan de slag met zelfsturing/zelforganisatie, maar hoe doe je dat? De structuur en de werkwijzen zullen veranderen, maar ook de cultuur en de manier waarop medewerkers met elkaar om gaan. Je wilt kennis nemen wat zelfsturing voor jouw organisatie en medewerkers kan opleveren, wat de valkuilen zijn en hoe zelfsturing stapsgewijs kunt invoeren.

Laat je inspireren en krijg concrete inzichten en handvatten op deze Masterclass Integrale Zelfsturing. In één middag op de hoogte van de achtergronden en mogelijkheden van zelfsturing, onze aanpak van Integrale Zelfsturing en best-practices om zelfsturing te realiseren. Je maakt een vertaling naar je eigen organisatie en krijgt concrete tips hoe je zelfsturing tot een succes kunt maken.

Deze middag is tevens bedoeld als kennismaking voor wie wil deelnemen aan de derde Leergang Integrale Zelfsturing, die start in april 2018.


Wat kun je verwachten?

1. Inzicht in onze aanpak: integrale zelfsturing

Er zijn veel benaderingen van zelfsturing. Wij hebben een aanpak ontwikkeld, die gebaseerd is op een omvattende kijk op mens en organisaties. Het is een krachtige synthese van de nieuwste inzichten in organisatie-ontwikkeling (Theory U, holacracy, spiral dynamics en integral theory) en onze eigen ervaring. Door middel van een kleurenscan wordt helder waar jouw organisatie staat en wat de logische volgende stap is.

2. Aspecten van zelfsturing:

Je krijgt een overzicht in de volgende aspecten van integrale zelfsturing en krijgt inzicht waar jij in jouw organisatie het beste mee aan de slag kunt.

  • Heldere rollen en bevoegdheden

  • Verdelen van de managementtaken, regels verminderen

  • Vaststellen en bewaken van doel en strategie (‘purpose’)

  • Besluitvorming

  • Teamspirit

  • Resultaten boeken, vrijheid binnen kaders

  • Beoordelen en belonen

  • Leiderschap en eigenaarschap

3. De 9 Succesfactoren voor realiseren van zelfsturing.

Je maakt een scan van de doorontwikkeling van jouw organisatie. Dit maakt helder welke succesfactoren cruciaal zijn om beweging te creëren in jouw organisatie.

4. Best Practices
Je leert van de praktijkvoorbeelden en best practices van zelfsturing bij diverse organisaties, zoals de gemeente Hollands Kroon, Bakker van Maanen, Buurtzorg en Hutten Cateraars.

5. Antwoord op jouw praktijkvragen
Er is ruimte voor bespreken van jouw vragen en casuïstiek. Je onderzoekt wat voor stappen je kunt zijn om meer zelfsturing in jouw organisatie te realiseren.

Voor wie

Managers, bestuurders, HR-managers en pioniers, die zelfsturing succesvol willen invoeren om hun organisatie meer klantgericht, bezield en toekomst-bestendig te maken.

Wie zijn wij

Heleen Kuiper en Toon Franken zijn ervaren organisatiecoaches en al jaren actief in het begeleiden naar nieuw organiseren. Ze hebben zich (mede) laten inspireren door de aanpak van ‘’Reinventing Organizations’, het baanbrekende boek van Frederic Laloux. Verder zijn zij opgeleid in/ en maken gebruik van o.a. Integral Theory, Spiral Dynamics, Theory-U en Deep Democracy.
Heleen en Toon verzorgen regelmatig workshops, trainingen en lezingen over integrale zelfsturing en begeleiden teams en organisaties naar meer zelfsturing. In de Masterclass bundelen zij hun kennis en ervaring.

Heleen Kuiper: ‘Ik geloof dat er zoveel meer potentie in zowel organisaties als de mensen die er werken zit dan er nu uit komt. Ik heb rum 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven en in non-profit organisaties, in de lijn en als adviseur. Mijn ervaring is dat met name integrale trajecten, waarin alle aspecten van de organisatie worden meegenomen succesvol zijn’’

Toon Franken: ‘Ik houd ervan mensen en organisaties uit te dagen om de echte wezenlijke zaken aan te pakken. Terug naar de bedoeling. Ik ben tien jaar mede-eigenaar geweest van een organisatieadviesbureau, gericht op versterking van bezieling en performance. Sinds 2016 heb ik me toegelegd op nieuw organiseren, het toekomstbestendig maken van organisaties.’


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Kantoor

Arthur van Schendelstraat 650

3511 MJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen