€ 139,62 – € 171,08

Masterclass Maak je organisatie wendbaar met succesvolle zelforganisatie di...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Maliebaan 45

Maliebaan 45

3581CD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Zelforganisatie leidt regelmatig tot onduidelijkheid in de organisatie. Medewerkers raken ongemotiveerd en de organisatie wordt eerder stroperig dan wendbaar. Hoe krijg je zelforganisatie zó gerealiseerd, dat collega’s écht eigenaarschap pakken, dat de teams zichzelf weten aan te sturen en dat de samenhang in de organisatie blijft? In deze Masterclass krijg je - aan de hand van praktijkvoorbeelden – inzichten en tips om zelforganisatie succesvol te maken. Je gaat naar huis met inzicht hoe je zelforganisatie meer succesvol kunt maken en een actieplan voor next steps in je eigen organisatie.

In de masterclass leer je de 6 elementen kennen van ‘integrale zelforganisatie’. Dat gaat over de inrichting van cirkels, processen en rollen alsook over verandering in werkwijzen, houding en gedrag. Uit onze praktijkervaringen vertellen we over de logische stappen in het realiseren van zelforganisatie en de valkuilen en uitdagingen die je tegen kunt komen tijdens het proces.

Aan de hand van een quick scan maak je een foto van waar je organisatie nu staat in dit proces, en wat de logische vervolgstappen zijn. Je krijgt voorbeelden van hoe je cirkels en rollen kunt indelen en welke slimme en snelle manieren van overleg en besluitvorming er zijn. Je leert hoe je zelforganisatie zó kunt maken, dat het een proces van voortdurend verbeteren en aanpassen wordt, een voortbouwen op scrum en agile werken. Je leert de kernprincipes van holacracy toe te passen, zoals verbeteren vanuit spanningen, besluiten op basis van geen bezwaar en veranderen op basis van een eerstvolgende stap, ‘safe enough to try’.

Je gaat naar huis met ‘next actions’ voor jouw organisatie, die je opstelt aan de hand van best practices en de ‘9 Succesfactoren van Zelforganisatie’.

Ben je verantwoordelijk voor het realiseren van zelforganisatie in jouw organisatie (bijvoorbeeld als manager, interne programmamanager of business consultant), dan is deze masterclass precies geschikt voor jou.

Toon Franken is partner bij CoreChange. Hij begeleidt al jaren organisaties bij doorontwikkeling naar meer zelforganisatie en geeft jaarlijks, samen met zijn collega Heleen Kuiper, de Leergang Begeleiding geven aan Zelforganisatie.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Maliebaan 45

Maliebaan 45

3581CD Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen