Masterclass met Claudy Jongstra

Venster Acties

Meerdere data

Masterclass met Claudy Jongstra

Exclusieve Masterclass met kunstenaar Claudy Jongstra

Door See All This

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 25 mei 2023 10:30 - vr. 8 dec. 2023 16:00 CEST

Locatie

@droog amsterdam 7B Staalstraat 1011 JJ Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

PROGRAMMA:

10.30 - 11.00 uur: inloop met thee en koffie

11.00 - 13.00 uur: experimenteren met verschillende technieken als vilten, spinnen, weven, plantaardig verven, aquarelschilderen

13.00 - 13.45 uur: lunch in het @droog cafe

13.45 - 15.30 uur: vervolg masterclass

15.30 - 16.00 uur: vragen/debat

PRIJS: €350 inclusief thee, koffie, lunch en materialen

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar tegen gereduceerd tarief (€200). Deze plekken zijn gereserveerd voor studenten en voor wie een regulier ticket te begrotelijk is. Met het ticket Masterclass + sponsor 1 student (€500) maak je deze plek mogelijk.

Tijdens deze masterclass deelt Claudy Jongstra haar kennis en leer je experimenteren met verschillende technieken die ze toepast in haar werk.

Deze masterclass is speciaal ontworpen voor lezers van See All This. We kijken uit naar je komst!

OVER CLAUDY JONGSTRA:

Studio Claudy Jongstra en See All This nodigen je uit voor een speciale masterclass op een unieke plek in Amsterdam: in het gebouw waar ooit de beroemde staalmeesters de lakense stoffen keurden.

Sinds 2001 onderhouden Claudy Jongstra en Claudia Busson een bijzondere plek in Friesland waar ze zorgen voor een kudde zeldzame Drentse Heideschapen, waar ze een botanische tuin met bijzondere gewassen laten groeien die zorgen voor natuurlijke pigmenten, en van waaruit ze samenwerken met biodynamische boeren in Nederland, Duitsland en Spanje. Op deze plek worden monumentale kunstwerken van wol gemaakt, in zinderende kleuren en met materialen en grondstoffen uit de tuin. Ook wordt hier kennis overgedragen over eeuwenoude technieken en recepten die steeds meer verdwijnen.

OVER LOADS:

In een regio waar grootschalige landbouw dominant is en het land intensief geëxploiteerd wordt, heeft Studio Claudy Jongstra in september 2022 LOADS opgericht: een zelfvoorzienende plek van creativiteit, gericht op voortdurende ontwikkeling in nieuwe duurzame benaderingen, gebaseerd op levensonderhoud voor de toekomstige generatie voor landelijke en stedelijke gemeenschappen.

Over de organisator

Georganiseerd door
See All This
See All This is het kunstplatform dat wordt gedragen door 40 toonaangevende musea. See All This gidst je met enthousiasme langs de mooiste kunst en meest bijzondere collecties van Nederlandse musea en daarbuiten. Met aandacht voor oude tot hedendaagse kunst, mode, fotografie, natuur en boeken.

Het magazine is voor € 12,50 verkrijgbaar in de (museum)winkel en online via seeallthis.com.