Masterclass: Met een duurzame startup financiering ophalen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Keizersgracht 482

482 Keizersgracht

1017 EG Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wanneer ben je investeeringsgereed en klaar om met jou (duurzame) start-up/scale-up financiering op te halen?

Tijdens deze masterclass gaan we in op de volgende thema's:

1. Investment readiness canvas

Het Investment Readiness Canvas is een tool waarmee financieringsvragen volledig kunnen worden gemaakt en helpt ondernemers om sneller stappen te zetten. Het canvas biedt inzicht in hoe een onderneming er voor staat én hoe een onderneming klaargestoomd wordt voor een succesvolle financieringsmatch. Tijdens deze masterclass bekijken we waar jouw onderneming zich bevindt en welke stappen er moeten worden doorlopen om de financieringsmarkt te betreden.

2. Het financieringslandschap

Vervolgens gaan we door met een introductie op de alternatieve financieringsmarkt. Hierin brengen we de markt voor je in kaart en nemen we je mee in de meest recente ontwikkelingen. Crowdfunding, informal investing en revolverende fondsen zijn in opmars. En dat betekent meer mogelijkheden, maar ook een kapitaalmarkt die steeds minder transparant wordt. Kon een bedrijf vroeger nog met één financieringsbron zijn kapitaalbehoefte invullen, nu zijn er vaak meerdere financiers voor nodig. Deze vorm van financieren – pizzafinanciering – brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. De masterclass helpt om te bepalen welke alternatieve financieringsmogelijkheden het beste passen bij jouw onderneming.


3. Informal investor / Business Angel

In een vroege fase financiering kom je al snel in aanraking met Business Angels. Tijdens de masterclass komt Paul Dankers vertellen over de do's en don'ts wanneer je met informal investors in gesprek gaat. Paul heeft verschillende bedrjiven geleid in 4 landen. Vanuit daar heeft hij een stap gemaakt naar een investeringsfonds en een eigen bedrijf.

Programma

14.45-15.00- Inloop

15.00-15.15- Opening & info PIM (Ellen Spithoven- ACE-Incubator)

15.15-15.45- Het Financieringslandschap (Boris Polm- KplusV)

15.45-16.00- Pauze

16.00-17.00- Investment Readiness Canvas (Boris Polm-KplusV)

17.00-18.00- Informal Investing (Paul Dankers)

Datum en tijd

Locatie

Keizersgracht 482

482 Keizersgracht

1017 EG Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen