€ 37,50

Masterclass 'Montage, Postproductie en distributie' - Tom Fassaert | 09 jul...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Inhoud

Dit is de derde masterclass van de reeks van drie aangeboden door Tom Fassaert.

Tom Fassaert vertelt in drie Masterclasses zijn proces van het maken van een documentaire. Elke Masterclass staat in het teken van een deel van het creatieve proces. Deze zijn afzonderlijk te volgen, maar als je benieuwd bent naar de ontwikkeling van begin tot eind door de ogen van Tom, ben je welkom bij alledrie de Masterclasses aan te schuiven!


3) Montage, Postproductie en distributie (maandag 09 juli)
In de Masterclass post-productie en distributie gaat Tom Fassaert in op de afrondende fase van het proces van filmmaken. Natuurlijk wordt bij de montage je film opnieuw gevormd en worden er belangrijke keuzes gemaakt in je vertelling. Daarnaast behandelt Tom de wegen die te bewandelen zijn in het vertonen van je film en welke keuzes daarin van belang zijn. Als zeer ervaren en wereldwijd bekende filmmaker kan hij je alles vertellen over de distributie van je documentaire.


Tom Fassaert
Gedeeltelijk opgroeien in Nederland en Zuid Afrika opende al de ogen van documentairemaker en fotograaf Tom Fassaert (1979), maar zijn liefde voor het filmvak werd beïnvloed door zijn vaders obsessie voor het maken van homevideo’s.


Zijn film ENGEL VAN DOEL, over het Belgische dorpje Doel dat plaats moet maken voor de uitbreiding van de haven van Antwerpen, ging op de Berlinale in première en was in meer dan vijftig filmfestivals wereldwijd te zien. De documentaire werd genomineerd voor een Gouden Kalf en won verschillende internationale prijzen.
Fassaerts meest recente documentaire is A FAMILY AFFAIR, over de emotionele zoektocht naar de verstoorde relatie met zijn familie. Ruim vijf jaar werkte hij aan de film en dat werd beloond: het opende IDFA 2015, waar hij de Prins Bernhard Cultuur Fonds Documentaire-prijs won. Na de Speciale Juryprijs op het IDFA werd zijn film ook op internationale filmfestivals bekroond en won het op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor Beste lange Documentaire.


Masterclasses voor en door professionals.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen