Masterclass Nederlandse Vanille door Hidde de Brabander X Koppert Cress
woensdag 13 april 2022 | ZiN Inspiratielab
Datum en tijd
Locatie
ZiN Inspiratielab
Corridor 11 5466 RB Veghel NetherlandsOver dit evenement
Masterclass Nederlandse Vanille door Hidde de Brabander X Koppert Cress
ZiN Inspiratielab organiseert op woensdag 13 april i.s.m. Koppert Cress een Masterclass Nederlandse Vanille. Deze masterclass wordt verzorgd door niemand minder dan Hidde de Brabander i.s.m. Eric Miete (Koppert Cress).
Over de masterclass
Tijdens deze masterclass stappen we in de wereld van de Nederlandse Vanille. Koppert Cress lanceerde begin dit jaar een exclusief assortiment aan Nederlandse premium kwaliteit Planifolia-vanille; een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft. Chefs en patissiers gebruiken het liefst vanille vanwege dé perfecte smaak. Een smaak die goed combineert met vele andere ingrediënten. Met het nieuwe assortiment van Planifolia Green, -Black en -Red ontstaan er talloze nieuwe mogelijkheden. Het is een verrijking van het Koppert Cress gamma.
Hidde de Brabander (Meester Patissier, bekend van tv, verschillende boeken en het IJscentrum) en culinair adviseur Eric Miete (Koppert Cress) hebben wat gave ideeën ontwikkelt en laten jullie een nieuwe wereld van Nederlandse Vanille ervaren.
Wat kun je o.a. verwachten:
- Verrassende smaken
- Verrassende toepassingen Koppert Cress & Nederlandse Vanille
- Proeverij
- Leuke specials om uw gasten mee te verrassen
Programma
09.30 - 10.00 uur
Ontvangst bij ZiN Inspiratielab
10.00 - 12.00 uur
Masterclass Nederlandse Vanille - Hidde de Brabander & Eric Miete
12.00 - 13.00 uur
Afsluiting & Lunch
13.00 uur
Einde programma
Koppert Cress is voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatieve ingrediënten, die chefs kunnen gebruiken om de smaak, geur en presentatie van hun gerechten te intensiveren. Producten die voldoen aan de steeds strengere eisen van restaurants wereldwijd. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. Deze planten bieden een versheid en intensiteit in smaak en geur die alleen in jonge plantjes wordt aangetroffen.