€ 37,50

Masterclass Producentschap (Emjay Rechsteiner) | 19 juli

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Reprise van de masterclass gegeven op 12 juni.


Op vrijdag 19 juli geeft Emjay Rechsteiner een interactieve Masterclass Producentschap. Aan de hand van de meest succesvolle Nederlandse productie aller tijden neemt Emjay je openhartig mee langs alle stappen die nodig zijn om een grote speelfilm te ontwikkelen: van inspiratie (waar haal je die vandaan?) tot verkoop. Emjay Rechsteiner maakte als producent bij Staccato Films vele Nederlandse en internationale films (zie biografie onderaan deze pagina).


Van idee tot Verhaal
Hoe kom je op een idee, hoe leg je dat vast en hoe bouw je daar een verhaal van? Welke keuzes maak je, wat voor uitdagingen kom je daarbij tegen? Hoe hou je focus?


Uitdagingen
Wat kom je van een property tot een package? Welke deskundigen huur je in? Hoe kies je je partners als scenarist, regisseur en co-producenten? Wat doe je als de hoofdrolspeler en de financiers eigenlijk een andere film willen maken? Wat is het beste moment om je film te verkopen: vooraf, of wacht je beter tot na de première?


Inspiratie
Je film is af, je toast met een glas bubbels op het succes en op het doorzettingsvermogen van iedereen die samen met jou deze droom heeft gerealiseerd. En nu? Na de champagne een zwart gat? Waar vind je zo snel het gouden idee voor je volgende film? Emjay maakt je deelgenoot van het onderwerp van zijn volgende project en geeft je de opdracht om daar ter plekke een filmverhaal in te vinden.


Vertrouwelijk
Om Emjay de kans te geven vrijuit te spreken en omdat er een embargo heerst op zijn volgende project heeft deze masterclass een strikt vertrouwelijk karakter. Door je in te schrijven ga je ermee accoord om informatie uit de masterclass niet openbaar te maken.


Emjay Rechsteiner

Emjay Rechsteiner (1964) produceerde en co-produceerde met zijn bedrijf Staccato Films 20 speelfilms. Samen met Corrino en James Bond-regisseur Lee Tamahori maakte hij de best verkochte Nederlandse productie aller tijden: ‘The Devil’s Double’. Met een budget van €16,5 miljoen presenteerde de Benelux-distributeur de film als Amerikaanse actie-thriller.

Emjay studeerde geschiedenis en communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en volgde de Filmacademie in New York. Na gewerkt te hebben bij Saatchi & Saatchi en bij Toonder Studio’s produceerde hij op zijn 25ste zijn eerste speelfilm. Naast fictiefilms en documentaires produceerde hij prijswinnende opdrachtfilms, talloze commercials en 1 audio-CD. Tijdens zijn carrière als producent leerde hij verder aan de European Media Business School, EAVE, SRM, Media Academie, Binger Film Instituut en natuurlijk op de Amsterdam Film School, waar docenten graag elkaars lessen volgen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen