Masterclass Producentschap | Kaja Wolffers
€ 65,94 – € 79,99
Masterclass Producentschap | Kaja Wolffers

Masterclass Producentschap | Kaja Wolffers

Evenementgegevens

Deel dit evenement
Datum en tijd
Locatie
Locatie

Amsterdam Film School

Herengracht 425

1017 BR

1017 BR Amsterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

UPDATE
De reguliere tickets zijn helaas uitverkocht. Wij stellen 15 online tickets beschikbaar waarbij het mogelijk is om interactief deel te nemen aan de Masterclass. Deze tickets worden verkocht voor een gereduceerd tarief van 64,95.

Op vrijdag 11 november geeft Kaja Wolffers een Masterclass Producentschap voor Film & TV. Tijdens deze Masterclass maak je kennis met alle facetten die nodig zijn voor de productie van een film en/of serie. Daarnaast krijg je een unieke kijk in de wereld van een producent: Kaja Wolffers is als creative producer van NL Film verantwoordelijk de ontwikkeling van vele tv series en films (zie biografie onderaan deze pagina).

Introductie Productie

Welke weg moet je afleggen om producent te worden? Wat doet een producent precies? Kaja licht de inhoud van zijn functie toe, zal verschillende manieren en wegen toelichten alsmede tips om succesvol te worden als producent. 

De Productiewereld

Tijdens de masterclass komt zowel TV productie in Nederland alsmede internationale productie ruim aan bod. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten? Welke verschillen omtrent omroepen zijn merkbaar voor een producent? In hoeverre moet je daar rekening mee houden?

Daarbij geeft Kaja een toelichting op verscheiden projecten aan de hand van voorbeelden uit eigen werk. Er komt veel kijken bij het vak; castings, budgetten, financiën etc. Hoe zorg je ervoor dat je binnen de grenzen blijft van hetgeen de omroep wil? En om welke redenen zie je veelal dezelfde acteurs langskomen? In welke mate heeft de producent daar invloed op?

Creativiteit gaat hand in hand met productie; budgetten blijven hetzelfde maar kosten gaan omhoog. Hoe los je dit op? Kaja geeft toelichting door middel van cases waar hij de hindernissen van toelicht. Welke programma’s werden succesvol en welke niet? En waarom? 

Film productie in Nederland en internationaal

Waarom is het belangrijk om een producent te hebben? Welke producenten hebben het verschil gemaakt? Tijdens de masterclass zal de historie kort worden toegelicht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Steven Spielberg in zijn functie als regisseur en producent. 

De verschillende rollen van een producent

Een producent is betrokken van begin tot het eind: van de opstart tot de laatste take en van montage tot distributie. Hoe vertolk je deze rollen? Wat wordt er van je verwacht?

Tot slot zal er een opdracht worden gegeven met daarop aansluitend persoonlijke feedback.


Kaja Wolffers

Kaja Wolffers (1973) begon zijn carrière met het regisseren van televisieseries, zoals GTST, Onderweg naar Morgen en Costa! In 2005 startte hij bij MTV Networks als Head of Creative Nickelodeon en ontwikkelde in deze functie onder andere de jeugdserie Het Huis Anubis samen met Studio 100. Onder zijn verantwoordelijkheid kreeg deze serie een remake in Duitsland en later in de VS. In 2008 trad hij toe tot de Nederlandse directie van MTV Networks als VP MTV Networks Productions, in welke functie hij verantwoordelijk was voor het lokaal product van al de zenders van MTV Networks.

Zijn laatste jaar bij het bedrijf was hij werkzaam in het management team van Nickelodeon Noord Europa.

In 2010 startte Kaja Wolffers, als creative producer, bij NL Film en werd daar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van tv series en films. Series als Aaf, VRijland en Popoz en films als Mannenharten werden onder zijn leiding ontwikkeld en geproduceerd.

Als producent is hij, samen met Alain de Levita, verantwoordelijk voor onder andere Popoz de Film, Kasper en de Kerstengelen, Mannenharten II, Bluf, De Zaak Menten, Zwarte Tulp en Voor Elkaar Gemaakt.

*Picture by beeldmixer.nl

Delen met vrienden
Datum en tijd
Locatie

Amsterdam Film School

Herengracht 425

1017 BR

1017 BR Amsterdam

Netherlands

Bekijk kaart

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen