€ 450

Masterclass Schrijven van Dialogen | Maria Goos

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Let op, deze masterclass heeft een max. aantal deelnemers van 12.

Deze masterclass wordt gegeven op 2 dagen met de volgende tijden:

01-05 10:30 - 16:00
02-05 10:30 - 16:00

Inhoud

In deze tweedaagse Masterclass geeft Maria Goos een klassikale introductie in het schrijven van dialoog. Maria is een veelgeprezen schrijfster die bekend staat om haar rake dialogen. In deze Masterclass vertelt zij aan de hand van voorbeelden uit eigen werk over de zoektocht en het proces van schrijven, de kracht van een goede dialoog en het schaven en herschrijven van een scenario. "Schrijven is een metier dat veel ervaring vereist om er bedreven in te worden." Maria kan je de juiste handvatten en inzichten geven om het specialisme van dialoog schrijven te onderzoeken en te ontwikkelen. Er wordt gewerkt met teksten die door de deelnemers zelf zijn geschreven, welke worden gelezen en herschreven tijdens de cursus.

Tijden:

Maria Goos

Maria Goos (1956) schrijft. Of beter: vertelt verhalen. Dat doet ze al vanaf haar prilste jeugd, maar nog altijd zitten er verhalen in haar hoofd en is haar pen niet leeg geschreven. Ze heeft bekendheid verworven als scenarioschrijver van televisieseries, toneelstukken, columns en films.

Vanaf 1982 schrijft Maria Goos met grote regelmaat toneelstukken die zij in de eerste jaren ook zelf regisseert. Ook schrijft zij begin jaren'90 een zestigtal sketches voor het jeugd-tv-programma Het Klokhuis. Haar grote doorbraak vindt plaats in 1991. Samen met Hugo Heinen en Pieter van de Waterbeemd schrijft zij de televisieserie Pleidooi over het wel en wee in een advocatenkantoor.

In het jaar 2000 wordt Maria Goos benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, en in april 2005 ontvangt Maria de culturele onderscheiding De Gouden Ganzenveer voor haar gehele dramatische oeuvre tot dusver. Ze krijgt de prijs vanwege haar bijzondere bijdrage aan de Nederlandse dramatische taal en cultuur. Aldus de Academie: 'in een vernieuwende en aansprekende combinatie van teksten voor televisie, film en toneel brengt zij Hollands realisme op hoog niveau'.

In 2010 schrijft Maria voor Peter Blok en Loes Luca een toneelstuk genaamd DOEK!. In oktober 2010 vindt de première plaats in de Stadsschouwburg Haarlem. De voorstelling wint de AVRO Toneel Publieksprijs 2011.

Ze heeft diverse prijzen voor haar werk mogen ontvangen: diverse Gouden Kalveren, een Zilveren Nipkowschijf, de Edmond Hustinxprijs, de Gemeente Breda Oeuvreprijs en Academy Awards.

Enkele van haar werken: La Famiglia, Vreemd Bloed, Leef!, Cloaca, Familie en Oud Geld.

De volledige biografie vind je hier.

Vervolg

Bij Amsterdam Film School kun je ook de volledige opleiding Regie Fictie volgen. Schrijf je je hierna in voor de gehele opleiding? Dan kun je het bedrag van deze masterclass terugvragen. Huidige studenten krijgen korting, gelieve contact op te nemen.

Masterclasses voor en door professionals

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen