Masterclass Show Me The Money

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cinecitta

29 Willem II Straat

5038 BA Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

MASTERCLASS ' SHOW ME THE MONEY'

Heb jij een idee voor een film? Mis je nog de financiële middelen om je film te maken? Kom dan naar Masterclass ‘Show Me The Money!’ waarin je alles leert over filmfinanciering.

We hebben als filmmakers vaak te maken met (te) weinig budget en de wegen naar grote landelijke filmfondsen zijn vaak moeilijk te vinden. Hoe kun je door een combinatie van ambitie, slimme samenwerking en creatieve conceptontwikkeling met een klein budget toch een grote film maken?

Filmmakers èn financiers discussiëren over manieren om autonomie en creativiteit weer centraal te zetten tijdens het maakproces. Leer van ervaringen van nieuwe en ervaren filmmakers en zie 'best practices' voor funding in Nederland.

---------------
PROGRAMMA
---------------
* De Tilburgse filmmaker Rudi Brekelmans zal zijn onafhankelijk geproduceerde film ‘Medulla’ vertonen en spreken over het vinden van creatieve oplossingen voor financiële uitdagingen.

* Filmmaker en producent Hetty Naaijkens-Retel Helmisch (Stand van de Sterren – winnaar Sundance & IDFA/Buitenkampers/Klanken van Oorsprong) zal spreken over het (deels) buiten de gebaande paden om financieren en produceren van haar films.

* De Nederlandse Film Commissioner Bas van der Ree (Filmfonds) belicht het nationale perspectief op filmfinanciering en bespreekt de ontwikkelingen in internationale co-financiering.

* Guido Franken is Film Commissioner voor de provincie Limburg en directeur van talent-hub CineSud. Hij deelt zijn ervaring in het opzetten van een regionale hub voor talentontwikkeling.

Vrijdag 18 Oktober – Cinecitta – Ruimte X
Start film Medulla: 15.00
Start Masterclass: 16:00
Tickets €15,- (incl. film ‘Medulla’)

Masterclass ‘Show Me The Money!’ vindt plaats tijdens het 013CIFF Filmfestival en is een samenwerking met Cinecitta.

Datum en tijd

Locatie

Cinecitta

29 Willem II Straat

5038 BA Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen