Masterclass Social Media: influencer marketing & advertising (VOL)

Venster Acties

Masterclass Social Media: influencer marketing & advertising (VOL)

Door Marlou Volkerink & Niels Tel

Waar en wanneer

Datum en tijd

vr. 16 mrt. 2018 09:00 - 12:00 CET

Locatie

Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân 5 Kuipersweg 9285 SN Buitenpost Netherlands

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving

Masterclass: Influencer marketing & Social Advertising

Influencer marketing is afgelopen jaren steeds belangrijker geworden en heeft zich inmiddels bewezen. Hoe kun je als marketeer influencers inzetten om je bedrijf of product onder de aandacht te brengen bij je doelgroep? In deze Masterclass vertelt Marlou Volkerink alles over Influencer marketing en wat het kan doen voor jouw bedrijf.

Social Media is een zeer belangrijk onderdeel van de marketing voor veel bedrijven en organisaties. Waar je een jaar geleden met een goede contentstrategie veel mensen kon bereiken zien we nu dat je zonder de inzet van advertising je social media resultaten steeds minder ziet worden. In deze masterclass ga ik in op de mogelijkheden van het adverteren op social media en welke resultaten het oplevert.

Wat houdt influencer marketing in?

Een paar jaar geleden spraken we over ‘bloggers’ maar inmiddels is de term ‘influencers’ ibij de meeste marketeers ingeburgerd. Influencers kunnen nog steeds bloggers zijn maar tegenwoordig is ook het bereik op social media een belangrijke maatstaaf. Invloedrijke influencers creëren content waar zij hun volgers mee inspireren. Het begon allemaal bij modebloggers maar inmiddels zijn er in heel veel verschillende branches influencers actief waar je een succesvolle samenwerking mee kunt starten om jouw bedrijf of product onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep.

In Nederland hebben we een aantal grote influencers die een mega bereik hebben op hun Instagram, Facebook, blog of Youtube kanaal. Sommigen zijn zelfs actief al op deze kanalen en bereiken dagelijks een grote groep mensen die hun volgen. Bedrijven spelen hier slim op in door deze influencers als ambassadeur van hun bedrijf in te zetten. De kracht van influencer marketing is dat het je helpt om je merk authentiek te positioneren.

Ook zijn er veel micro-influencers die wat minder volgers hebben maar wellicht interessanter om mee samen te werken. Zij hebben vaak hun eigen niche met een betrokken aanhang die ze bereiken door gepassioneerd te spreken over hun expertise. Die authenticiteit waarderen volgers, waardoor zij als extra betrouwbaar worden beschouwd. Uit een recente studie blijkt dan ook dat 82 procent van de consumenten aangeeft een aanbeveling te zullen opvolgen die gegeven wordt door een micro-influencer.

Twijfel je of infuencer marketing interessant is voor jouw bedrijf of sector? Heb je geen idee hoe je de juiste influencers kunt vinden om mee samen te werken of wat voor soort samenwerking je aan kunt gaan om de influencers als marketing kanaal in te zetten?

In deze Masterclass laat Marlou enkele voorbeelden zien van succesvolle influencer marketing campagnes en geeft ze handvaten om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Wat houdt Social Advertising in?

Facebook en Instagram zijn booming maar wel enorm verandert in het afgelopen jaar. Wil je nu nog goede resultaten boeken met social media dan zul je moeten gaan adverteren. Tijdens deze Masterclass ga ik in op de verschillende mogelijkheden en manieren van het adverteren op social media en leer ik je theorie. Daarnaast zal ik aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden laten zien hoe je zelf een succesvolle social media campagne inricht, kunt analyseren en vervolgens kunt optimaliseren zodat je social media strategie klaar is voor de toekomst.

Wil jij het verschil blijven maken op social media? Maak gebruik van mijn social media advertising kennis en zorg dat jouw social media ook de komende jaren goede resultaten blijven geven.


Over de organisator

Over Marlou
Online ondernemer met een passie voor branding en online marketing. Eigenaresse van de succesvolle platformen FollowFashion.nl en followfitgirls.com. Won als influencer in 2013 de Social Media Award050 en adviseert bedrijven op het gebied van branding & marketing. Draait haar hand niet om voor het bedenken van sterke marketingcampagnes en krijgt energie van het creëren van mooie content. 

Over Niels
Sinds 2008 ben ik actief als social media strateeg en content marketeer. Ik help diverse bedrijven (met name MKB en overheidsinstellingen) bij het effectiever inzetten van hun social media. Hierbij gaat het voornamelijk om de strategie die bijdraagt aan leadgeneration en het verhogen en verbeteren van de zichtbaarheid van een organisatie. Een belangrijk marketingonderdeel van social media is Social Advertising. Ik ben vanuit Tellie.nl verantwoordelijk voor het inrichten, beheren en optimaliseren van zo'n 50 Facebook campagnes per maand. Kortom, full Social Advertising ervaring. 

Verkoop beëindigd