€ 37,50

Masterclass Spelregie | Ben Sombogaart

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Onderwerp

Bij regisseren en het werken met acteurs is het van belang dat je het vakmanschap van de acteur begrijpt. Om jezelf en het verhaal dat je wilt vertellen zo goed mogelijk over te brengen aan je acteurs, zoek je steeds manieren om samen tot de kern te komen van de film. Hierin bestaat geen goed of fout, het is een verbinding tussen de regisseur en de acteurs die ontstaat tijdens het maakproces om tot een speelstijl te komen. Casting en repetitie zijn hierin ook belangrijke onderdelen. Ben Sombogaart is bij uitstek een regisseur die acteurs weet mee te nemen in zijn verhaal en tegelijkertijd de ruimte geeft aan de invulling en het vakmanschap van de acteurs. Aan de hand van o.a. scènes uit Knielen op een bed violen en zijn nieuwe film Rafaël vertelt hij over spelregie, casting en repetities.

Ben Sombogaart

Ben Sombogaart studeert in 1973 af aan de Filmacademie. Hij werkt momenteel als regisseur van zowel speelfilms als tv-series. Hij heeft tot nu toe 14 bioscoopfilms gemaakt die alleen al in Nederland bijna 4½ miljoen bioscoopbezoekers trokken. Zijn werk is o.a. bekroond met vier Gouden Kalveren voor Beste Film en Beste Regie, twee Eerste Prijzen op het Berlijns Kinderfilmfest, hij kreeg drie maal de Prix Jeunesse, vier Kinderkasten, een Emmy Award en een Oscarnominatie.

Na zijn VPRO-tijd maakt hij voor Bos Bros televisie programma’s en series voor kinderen zoals KO DE BOSWACHTER, een 3-DELIG PORTRET VAN ANNIE M G SCHMIDT en de baanbrekende familiefilm ABELTJE (bijna 1 miljoen bezoekers).

In 2002 volgt de gelouterde -Platina- speelfilm DE TWEELING (Oscarnominatie). Daarna maakt hij de succesvolle -eveneens Platinaspeelfilms PLUK VAN DE PETTEFLET (2004), KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK (2006), BRIDE FLIGHT (2008) en DE STORM (2010) en de speelfilm KONING VAN KATOREN (2012).

Februari 2016 ging zijn speelfilm KNIELEN OP EEN BED VIOLEN in release -Gouden film-. Daarnaast heeft hij 14 afleveringen van de RTL politieserie MOORDVROUW geregisseerd (kijkdichtheid rond de 1,7 miljoen) en startte hij voor RTL/Videoland met 3 delen de succesvolle serie ZWARTE TULP op.

Vervolg

Bij Amsterdam Film School kun je ook de volledige opleiding Regie Fictie volgen. Schrijf je je hierna in voor de gehele opleiding? Dan kun je het bedrag van deze masterclass terugvragen. Huidige studenten krijgen korting, gelieve contact op te nemen.

Masterclasses voor en door professionals

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen