€ 37,50

Masterclass Storytelling Docu (John Appel) | 24 juli

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Reprise van de succesvolle masterclasses gegeven in 2017.

Onderwerp

Je hebt het als documentairemaker vast wel eens meegemaakt: je twijfelt of je wel een echt verhaal hebt voor je film en vervolgens zijn er ook nog eens talloze manieren om deze in beeld te brengen. Maar hoe? Hoe weet je of je de goede hoofdpersoon hebt? De keuze in je vorm, stijl en cameravoering kunnen hele interessante verhalen opleveren. John laat je kennis maken met de ongekende mogelijkheden en interessante keuzes welke hij zelf ook maakte. Tijdens deze masterclass geeft hij je tevens veel praktische tips over hoe je situaties, die je van te voren bedenkt, ook daadwerkelijk voor de camera kan laten gebeuren. Oftewel; hoe zet je wat je denkt om in wat je doet?

John Appel

John Appel studeerde af aan de filmacademie met de documentaire Radio Daniëlle. Deze werd bekroond als Beste Studentenfilm. In 1993 maakte hij vervolgens zijn eerste bioscoopdocumentaire Johnny Meijer, o.a. genomineerd voor een Gouden Kalf. Daarentegen drong hij bij het grote publiek door met zijn film over André Hazes, Zij gelooft in mij, winnaar van het Idfa 1999 en meest succesvolle bioscoopfilm van de laatste 60 jaar.

Overige documentaires: The Last Victory (Beste Europese Documentaire 2004), The Player (IDFA Beste Nederlandse Documentaire) en Wrong Time Wrong Place (Opener IDFA, diverse internationale prijzen)

Binnenkort verschijnt zijn film Sprekend Nederland. Vanaf 4 oktober in de bioscoop, met premiére tijdens het Ned. Filmfestival 2018

Naast documentairemaker is John Appel mentor van jonge filmmakers in binnen- en buitenland, o.a. Greenhouse Development Programme, Aristoteles Workshop, Binger Instituut e.v.

Kenmerkend voor John Appel is dat zijn documentaires vaak gaan over normale mensen en eenzame helden. Het gaat vaak over melancholiek, herinneringen en leven en dood. Hij maakt films op basis van de juiste mix van onderzoek en intuitie en zoekt vooral naar de kwetsbaarheid van mensen. Hij vindt het belangrijk om niet zo veel mogelijk materiaal te schieten, maar het juiste materiaal en tijd buiten de camera te besteden met de hoofdpersonen.

Vervolg

Bij Amsterdam Film School kun je ook de volledige opleiding Regie Documentaire volgen of de module Storytelling van twee maanden. Schrijf je je hierna in voor de gehele opleiding? Dan kun je het bedrag van deze masterclass terugvragen. Huidige studenten krijgen korting, gelieve contact op te nemen.

Masterclasses voor en door professionals

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 1M

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen