€ 37,50

Masterclass 'Toegepaste Muziek' | Johan van der Voet

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 5

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Wie kent nu niet de titelsong van Rocky? Muziek en films gaan hand in hand. Spanningsopbouw, emotie en overgangen worden versterkt door het gebruik van muziek.

In deze Masterclass verteld componist en sound designer Johan van der Voet over de verschillende wegen die te bewandelen zijn in de post productie gericht op sounddesign en muziek. Welke keuzes zijn er te maken in o.a. het werken met bestaand materiaal, het verkrijgen van rechten, eigen composities, digitaal of orkestraal? En welke consequenties heeft die hebben die keuzes? Johan maakt je wegwijs in de contacten binnen deze tak van film. En wat sounddesign en compositie voor invloed hebben op zowel de inhoud van de film als de productionele gevolgen en budgettering.

JOHAN VAN DER VOET

Johan is een componist en eigenaar van SOUNDGRAM, een postproductie bedrijf gevestigd in Utrecht. Zijn grote studio faciliteert in muziek en sounddesign, foley en ADR voor film, TV, games, commercials en multi-media. Johan was bestuurder bij BUMA/STEMRA en lange tijd voorzitter van de Nederlandse Multimedia Componisten (BCMM), waar hij werkte aan een goede samenwerking tussen producenten en postproductie, gericht op sounddesign en muziek. Zijn eigen muziek wordt gebruikt bij Discovery Channel, NBC (Dateline), MTV and BBC en vele anderen. Als componist werkte hij mee aan tientallen filmproducties, waaronder de documentaire 'Wognum' die tijdens NFF'18 de Pathé Tuschinski Award toegekend kreeg. Hij werkt momenteel aan de speelfilm 'Label Me' en aan de nieuwe score voor de speelfilm 'Club van 5'.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 5

Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen