€ 37,50

Masterclass 'Van idee naar Documentaire' (Peter & Petra Lataster) | 29 nove...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 5P

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Reprise van de masterclass gegeven op 23 & 25 april.


Onderwerp

In deze masterclass gaan Peter en Petra het hebben over de weg van het idee naar research voor de documentaire die je wilt maken. Wat is een filmidee? Waarom is een point of view zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de research je point of view behoudt en wanneer moet je die aanpassen? Hoe vertaal je je point of view in de vormtaal van je film?

Dit wordt gedaan aan de hand van enkele van documentaires van Peter en Petra: De kinderen van juf Kiet, Niet zonder jou (beiden te zien via 2doc.nl) en Als we het zouden weten (npo.nl).

Het wordt aangeraden om een van bovenstaande films te bekijken. Inbreng van eigen voorbeelden wordt ook op prijs gesteld.


Peter en Petra Lataster

"Wij zijn documentairemakers die zoeken naar beelden die passen bij een wereld die gecompliceerder en fascinerender is dan vaak op het eerste gezicht lijkt. De schoonheid van het alledaagse en de ontroering die we kunnen voelen wanneer we deelgenoot worden van echte emoties en gebeurtenissen proberen we in onze documentaires over te brengen.

Soms maken we ook korte films zoals een dansfilm of een aflevering van ‘26.000 gezichten’. Je krijgt dan ruimte om andere vormen uit te proberen, nieuwe verteltechnieken te ontdekken. Daar profiteren de lange films weer van."


Vervolg

Bij Amsterdam Film School kun je ook de volledige opleiding Regie Documentaire volgen. Schrijf je je hierna in voor de gehele opleiding? Dan kun je het bedrag van deze masterclass terugvragen. Huidige studenten krijgen korting, gelieve contact op te nemen.

Masterclasses voor en door professionals

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam Film School

Panamalaan 5P

1019 AS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen