€ 411,40

Masterclass Veerkracht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Aanleg

Mariaplaats 15

3511 LJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Alle organisaties kennen tegenslagen en druk. Hoe werk je systematisch, samen én samenhangend aan het vergroten van veerkracht?

Over dit evenement

Veerkracht is het psychologische, samenwerkende en uitvoerende vermogen om te reageren op verandering en tegenslag. Veerkracht is het resultaat van verbindend vermogen, probleemoplossend vermogen, evaluerend vermogen en harmonie [ref]. Deze vermogens zijn samenhangend ontwikkelbaar. Deze masterclass biedt jou als leidinggevende of businesspartner goed onderbouwde, praktisch toepasbare veranderkundige kennis om de productiviteit van medewerkers te verduurzamen.

Let op: meerdere data. Inschrijving sluit veertien dagen voorafgaand aan het eerstvolgende evenement.

Resultaat

 • Je maakt kennis met een overzichtelijk en bijzonder effectief reflectieproces om veerkracht (coachend) te verbeteren;
 • Je begrijpt de samenhangende waarde van mentale, operationele en sociale veerkracht voor ondermeer gedrag, dialoog, verbetering van arbeidsproductiviteit [ref], leiderschap [ref], strategie [ref] en cultuur [ref];
 • Je krijgt wetenschappelijke kennis en artikelen ter onderbouwing;
 • Je maakt kennis met meetmethoden van veerkracht.

Kortom: je leert vanuit je eigen situatie en (verander)rol aan veerkracht werken!

Gebaseerd op theorie en praktijk

In een programma van 7 bijeenkomsten in 7 maanden realiseerde Philips Lighting met veerkracht indrukwekkende resultaten: significante vermindering van werkdruk, aantoonbaar afname van rolconflicten [ref] en 12,5% productiviteitsverbetering.

"We zochten een groepsinterventie waarin mensen leren anticiperen, hun zelforganisatie vergroten (…) en het goede gesprek voeren wanneer dat nodig is.”

Hakim El Hasnaoui, plant manager Signify formerly known as Philips Lighting.

Yvonne van den Berg, verantwoordelijk HR directeur zal de context en resultaten schetsen.

De methode is toegepast bij professionals en teams van gemeenten, het MKB, hoger onderwijs, ingenieursbureaus, waterschappen, woningbouwcorporaties, advocatuur, industrie, ICT, medische zorg en vele andere domeinen van rationele beroepsgroepen.

Programma van 13.15 tot 16.30

 • Wat is veerkracht en hoe is het verbonden met andere belangrijke begrippen zoals werkgeluk en waardecreatie?
 • Hoe kun je veerkracht kleinschalig verbinden aan lopende veranderprocessen of er verandering mee starten [ref]?
 • Pauze
 • Hoe staat het eigenlijk met jouw veerkracht?
 • Hoe kun je veerkracht meten en waarom zou je dat doen?
 • Ruimte voor vragen, toetsing, twijfel en toepassingspraktijk!

Maximaal 8 deelnemers. Je krijgt persoonlijke aandacht en ervaart het perspectief. Je krijgt theorie, een literatuurlijst en samenvattende artikelen. We delen de ervaringen van onder andere Signify (voormalig Philips Lighting).

Inleiders

 • Maarten de Winter (1962) is sociologisch econoom, masterdocent strategisch HR, spreker, adviseur en leiderschapscoach. Maarten is expert op het gebied van veerkracht in organisaties.
 • Yvonne van den Berg is gastspreker, HR Director Sociale Innovatie & Health bij Signify (Philips Lighting) en hoofddocent opleiding De Vitality Manager. "Goed dat je onze praktijkcasus deelt en ook andere professionals van laat leren. Laten we kijken of we de BV Nederland burn-out vrij kunnen krijgen en een nieuw evenwicht kunnen creëren in een door hectiek en veranderingen gedreven tijdperk."

Doelgroep: Teamleiders, hoger management, HR professionals.

Kosten: € 340,- exclusief b.t.w.

Datum: 25 maart 2020 (inschrijving sluit 11 maart)

Vervolgopties: 28 mei , 24 juni, 25 september 2020 (onder voorbehoud).

Locatie: 25 maart: Aanleg. Mariaplaats 15, 3511 LJ Utrecht. Voor andere data staat de locatie nog niet vast en kan rekening worden gehouden met voorkeuren.

Verantwoording

Deze publicatie bevat links naar diverse goed leesbare blogs met wetenschappelijke referenties. Een gedegen wetenschappelijk artikel werpt licht op systeemverandering met sociotechniek en werd geschreven met steun van leden van de erkende beroepsvereniging BA&O. De methode Veerkracht werd ook opgenomen in hun publicatie "Werken aan werkplezier; een halt aan werkstress".

Informatie en vragen (data, locatie, incompany mogelijkheden): Maarten de Winter: 0650819705.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Aanleg

Mariaplaats 15

3511 LJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen