€ 411,40

Masterclass Veerkracht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Aanleg

Mariaplaats 15

3511 LJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Alle organisaties hebben te maken met werkintensivering, tegenslagen en druk. Hoe ga je daar zó mee om, dat hierdoor veerkracht ontwikkelt?

Over dit evenement

Inleiding

Door de opkomst van nieuwe technologie en de mondialisering wordt werk steeds intensiever. Intensivering hoeft geen probleem te zijn, wanneer er ook meer regelruimte is. Ideeën over arbeidsdeling en rationalisering houden dat tegen. En dat werkt niet goed uit op de productiviteit, sociale samenhang en gezondheid van en in het bedrijf, aldus de WRR in ‘het betere werk’. Wat werkt wel?

Veerkracht

Dat is het mentale en samenwerkende vermogen om te gaan met - en te leren van - tegenslagen en verandering. Veerkracht is het resultaat van verbindend vermogen, probleemoplossend vermogen, evaluerend vermogen en harmonie [ref]. Deze vermogens zijn samenhangend ontwikkelbaar.

Deze masterclass biedt jou als leidinggevende of adviseur een praktisch toepasbaar samenhangend concept, bewezen effectieve veranderkundige kennis en instrumenten om beter met werkintensivering [ref] om te gaan en veerkracht te ontwikkelen.

Let op: meerdere data. Inschrijving sluit veertien dagen voorafgaand aan het eerstvolgende evenement.

Resultaat

  • Je maakt kennis met een overzichtelijk en bijzonder effectief reflectieproces om veerkracht (coachend) te verbeteren;
  • Je begrijpt de samenhangende waarde van mentale, operationele en sociale veerkracht voor ondermeer gedrag, dialoog, verbetering van arbeidsproductiviteit [ref], leiderschap [ref], strategie [ref] en cultuur [ref];
  • Je krijgt wetenschappelijke kennis en artikelen ter onderbouwing;
  • Je maakt kennis met meetmethoden van veerkracht.

Kortom: je leert vanuit je eigen situatie en (verander)rol hoe de veerkracht van medewerkers in de organisatie te versterken.

Gebaseerd op theorie en praktijk

Philips Lighting realiseerde significante vermindering van werkdruk, aantoonbaar afname van rolconflicten [ref] en 12,5% productiviteitsverbetering.

"We zochten een groepsinterventie waarin mensen leren anticiperen, hun zelforganisatie vergroten (…) en het goede gesprek voeren wanneer dat nodig is.”

Hakim El Hasnaoui, plant manager Signify formerly known as Philips Lighting.

Yvonne van den Berg, verantwoordelijk HR directeur zal de context en resultaten schetsen.

De methode is toegepast bij professionals en teams van gemeenten, het MKB, hoger onderwijs, ingenieursbureaus, waterschappen, woningbouwcorporaties, advocatuur, industrie, ICT, medische zorg en vele andere beroepsgroepen.

Programma van 13.15 tot 16.30

  • Wat is werkintensivering en hoe richt je de verantwoordelijkheden zo in, dat regelmogelijkheden dit hanteerbaar maakt en veerkracht kan groeien?
  • Hoe kun je veerkracht kleinschalig verbinden aan lopende veranderprocessen of er verandering mee starten?
  • Pauze
  • Hoe staat het eigenlijk met jouw veerkracht?
  • Hoe kun je veerkracht meten en waarom zou je dat doen?
  • Ruimte voor vragen, toetsing, twijfel en toepassingspraktijk!

Maximaal 8 deelnemers. Je krijgt persoonlijke aandacht en ervaart het perspectief. Je krijgt theorie, een literatuurlijst en samenvattende artikelen. We delen de ervaringen van onder andere Signify (voormalig Philips Lighting).

Inleider

Maarten de Winter (1962) is sociologisch econoom, masterdocent strategisch HR, spreker, adviseur en leiderschapscoach. Maarten is expert op het gebied van veerkracht in organisaties.

Doelgroep: Teamleiders, hoger management, HR professionals.

Kosten: € 340,- exclusief b.t.w.

Datum: 25 maart 2020 (inschrijving sluit 11 maart)

Vervolgopties: 24 juni, 25 september 2020 (onder voorbehoud).

Locatie: 25 maart: Aanleg. Mariaplaats 15, 3511 LJ Utrecht. Voor andere data staat de locatie nog niet vast en kan rekening worden gehouden met voorkeuren.

Verantwoording

Deze publicatie bevat links naar diverse goed leesbare blogs met wetenschappelijke referenties. Een gedegen wetenschappelijk artikel werpt licht op systeemverandering met sociotechniek en werd geschreven met steun van leden van de erkende beroepsvereniging BA&O. De methode Veerkracht werd ook opgenomen in hun publicatie "Werken aan werkplezier; een halt aan werkstress".

Op verzoek van minimaal drie deelnemers spannen we ons in PE punten vanuit een beroepsgroep te kunnen verstrekken.

Informatie en vragen (data, locatie, incompany mogelijkheden, PE punten): Maarten de Winter: 0650819705.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Aanleg

Mariaplaats 15

3511 LJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen