Masterclass vitaliteit & effectiviteit: Druk op je werk of werken aan druk?

Venster Acties

Masterclass vitaliteit & effectiviteit: Druk op je werk of werken aan druk?

Masterclass vitaliteit & effectiviteit: Druk op je werk of werken aan druk?

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

ECHT Onderwijs Raoul van Wallenbergplein 30 2404 ND Alphen a/d Rijn Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Samen met met Neuro Habits bieden wij jullie verschillende modulereeksen aan. Deze reeksen starten met een inspirerende live Masterclass en worden gevolgd door afwisselend online en fysieke Expertgroep bijeenkomsten, als je voor een ECHT duurzame gedragsverandering wilt gaan.

Deze reeks staat in het teken van "Vitaliteit & Effectiviteit: Druk op je werk of werken aan druk?" en start met een Masterclass, waarbij alle highlights uit de reeks aan bod komen.

Onderwijsprofessionals hebben veel passie voor hun vak. Ze zijn bevlogen en voelen zich verantwoordelijk voor hun leerlingen. Daartegenover zien we ook dat een deel zich niet altijd vitaal voelt. Zo heeft de onderwijssector percentueel gezien het hoogste aantal stress- en vermoeidheidsklachten. Volgens onderzoek van TNO zouden 1 op de 4 werknemers hier mee kampen. Al in 2015 vond 45% van de onderwijsprofessionals de werkdruk onacceptabel hoog en factoren zoals hybride lesgeven, toenemende klassengrootte en leerlingen met leer- en gedragsproblemen zorgen ervoor dat de werkdruk waarschijnlijk nog meer is toegenomen.

In deze masterclass ga je jouw werkdruk in kaart brengen en met verschillende tips aan de slag die jouw toekomstbestendiger maken. Harder werken lijkt vaak de oplossing tegen werkdruk, maar in deze masterclass leer je hoe je vooral slimmer kan werken om met nog meer werkplezier je dag door te komen.

Laat je inspireren tijdens de Masterclass en beslis daarna of jij gericht met jouw eigen gedrag aan de slag wilt gaan met de onderwerpen middels de Expertgroepbijeenkomsten. De Expertgroepbijeenkomsten maken onderdeel uit van een reeks en zijn niet los van elkaar te volgen. De Masterclass wordt opgevolgd door de volgende Expertgroepbijeenkomsten:

    1. Expertgroep Vitaliteit & Effectiviteit: Work-life balance. - Online bijeenkomst / 23 november 2022, 15.30 - 17.00.
    2. Expertgroep Vitaliteit & Effectiviteit: Timemanagement - Online bijeenkomst / Datum: 7 december 2022, 15.30 - 17.00.
    3. Afsluiting Expertgroep Vitaliteit & Effectiviteit: Werkbeleving & Stress - Fysieke bijeenkomst / 11 januari 2022, 15.30 - 17.00.

Dit is waarom wij samenwerken met Neuro Habits

Onderwijs verbeteren met wetenschap: met goede gewoontes naar nog beter onderwijs!

Goede gewoontes zijn de sleutel naar een leven lang gemotiveerd en gezond leren. Vitaliteit en professionalisering gaan hand in hand. Je kunt pas stappen maken in je ontwikkeling als je daar de (mentale) ruimte voor hebt. Daarom is Neuro Habits een opleider met onderwijskundigen én psychologen.

Neuro Habits bestaat uit een gemotiveerd team dat gespecialiseerd is in het voorbereiden van onderwijsprofessionals (en leerlingen) op ‘een leven lang ontwikkelen’. Eigentijdse leerlijnen, waarbij wetenschappelijk onderbouwde didactiek, vakoverstijgende vaardigheden, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. De kracht van het programma is dat de inhoud zowel rechtdoet aan de behoeften van het traditionele onderwijs én aansluit bij de snel veranderende wereld. Het uiteindelijke doel is om iedere ECHT onderwijsprofessionals te ondersteunen in de ontwikkeling die zij doormaken waardoor zij vitaal blijven, hun leerlingen goed kunnen voorbereiden op de toekomst en zelf een duurzame overstap kunnen maken naar het onderwijs.

Gratis