Gratis

Masterclass voor beleidsmakers: De infrastructuur van de digitale economie

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Startup Village

608 Science Park

1098 XH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Na het succes van onze eerste Datacenter Masterclass vorig jaar, nodigen wij u van harte uit voor een tweede, verdiepende masterclass over de vestiging van datacenters en de daarvoor benodigde infrastructuur.

Dé kans om kennis op te doen over de laatste ontwikkelingen omtrent datacenters en om de dialoog aan te gaan met collega’s uit andere regio’s. Als kers op de taart krijgt u een rondleiding van ’s werelds grootste datacenter operator Equinix.

Datacenters: fundament van elke stad

Het internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Datastromen groeien explosief en een adequate digitale infrastructuur wordt een steeds belangrijkere vestigingsfactor voor bedrijven. Als randvoorwaarde voor het aantrekken en behouden van economische bedrijvigheid op de toplocaties van Nederland, is het verbeteren van de digitale infrastructuur een van de acties in het Uitvoeringsprogramma van de Ruimtelijk Economische Ontwikkelstrategie (REOS).

Alles wat online gebeurt staat in een datacenter. Daarmee zijn deze geavanceerde, zwaarbeveiligde gebouwen een fundamenteel element van de digitale infrastructuur. In deze masterclass nemen wij u daarom mee in de wereld van datacenters. We gaan dieper in op de ruimtelijke eisen voor de vestiging van datacenters, de economische effecten voor uw gemeente, de benodigde infrastructuren en de bijdrage aan uw duurzaamheidsambities. Daarnaast gaat u samen met brancheorganisatie Dutch Data Center Association en Equinix aan de slag met een casus uit de praktijk en gaat u in gesprek met ervaringsdeskundigen bij de overheid.

Programma

12:00 Inloop met lunch
12:30 Kick-off

12:40 Masterclass ‘De infrastructuur van de digitale economie’

Het belang van datacenters en connectiviteit
Energie als randvoorwaarde voor groei
Datacenter restwarmte in de circulaire economie
FAQ: ervaringen uit de praktijk

14:00 Korte pauze
14:15 Rondleiding datacenter van Equinix
15:15 Interactieve sessie: praktijkcasus Equinix
16:15 Reflectie en slotwoord

16:30 Netwerkborrel


Aanmelden

Deze tweede masterclass is verdiepend ten opzichte van de masterclass op 30 november 2017, maar even goed te volgen voor mensen die voor het eerst aansluiten. De masterclass is voor beleidsmakers van overheden die zich vanuit economisch-, ruimtelijk-, energetisch-, infrastructureel- of duurzaamheidsoogpunt bezighouden of in aanraking kunnen komen met de vestiging van een datacenter in hun regio.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Heeft u collega’s voor wie dit interessant is?

Ook uw collega’s zijn van harte welkom op de masterclass. Bestel twee kaarten via deze website of stuur deze uitnodiging rechtstreeks door.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Marinde van Rooij, marinde.van.rooij@minienm.nl.

Graag tot 17 mei!

Met vriendelijke groeten,

Dutch Data Center Association
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie
Amsterdam Economic Board
Provincie Noord-Holland

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Startup Village

608 Science Park

1098 XH Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen