€ 171,08

Masterclass Zelfsturing en Besluitvorming donderdag 6 september

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Kantoor

Arthur van Schendelstraat 650

3511 MJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Je wil of bent aan de slag om zelfsturing/zelforganisatie succesvol te maken in je organisatie(onderdeel). Dát je meer zelfsturing, eigenaarschap en regelruimte wilt is duidelijk. Maar hoe pak je dat aan? Je leest over holacracy, cyaan organiseren, sociocratie, maar is voor jou bruikbaar?

Laat je inspireren over de mogelijkheden van integrale zelfsturing en holacracy en hoe je dit voor je eigen organisatie kunt toepassen. Je krijgt inzicht in de 6 aspecten van zelfsturing, ofwel de 6 ingangen voor meer zelfsturing:

  1. Heldere rollen en verantwoordelijkheden: geinspireerd door o.a. holacracy

  2. Verdelen van de managementtaken, regelruimte vergroten: hoeveel regels kun jij snoeien?

  3. Vaststellen en levend houden van de 'bedoeling' van de zelfsturing: holacracy als voorbeeld hoe dat kan.

  4. Besluitvorming bewust beter organiseren: je krijgt principes mee van holacracy en sociocratie

  5. Informatie transparant en gedeeld: openheid geeft vertrouwen, holacracy als een voorbeeld

  6. Beoordelen en belonen in het team: methodieken van peer-beoordeling en zelfbeoordeling

Voor wie

Managers, bestuurders en HR-managers, die (meer) zelfsturing willen realiseren en nieuwsgierig zijn naar wat de aanpak van holacracy en intergrale zelfsturing hierin kan betekenen.

Deze middag kan tevens dienen als kennismaking voor wie overweegt deel te nemen aan de derde Leergang Integrale Zelfsturing, die start in november 2018.


Wat kun je verwachten?

1. De stadia van zelfsturing t/m holacracy/sociocratie
Je krijgt een overzicht van de ontwikkelstadia van zelfsturing (van zelfsturende teams, naar zelfsturende organisatie t/m cyane organisatie en holacracy/sociocratie. Je maakt de “RO organisatie-scan’’, die geeft je een foto van de next step voor jouw organisatie.

2 De aanpak van integrale zelfsturing
Wij hebben een aanpak ontwikkeld, die gebaseerd is op een omvattende kijk op mens en organisaties. Het is een krachtige synthese van de nieuwste inzichten in organisatie-ontwikkeling (met name holacracy, sociocratie spiral dynamics en integral theory) en onze eigen ervaring in begeleiding van organisaties. Je leert hoe je dit kunt toepassen op je eigen verandervraagstuk.

3. Best practices en succesfactoren
Je leert van best practices van cyaan en holacratisch organiseren, zoals de gemeente Hollands Kroon, Buurtzorg, Schuberg Phillis en Hutten. We delen onze kennis over de succesfactoren om beweging te creëren in je organisatie.

4. Antwoord op jouw praktijkvragen
Er is ruimte voor bespreken van jouw vragen en casuïstiek. Op het eind van de middag weet je wat kunt doen om elementen van holacracy en integrale zelfsturing in jouw organisatie te realiseren.

Over de trainers

Heleen Kuiper en Toon Franken zijn ervaren organisatiecoaches en al jaren actief in het begeleiden naar nieuw organiseren (‘Teal Organiseren’). Heleen en Toon verzorgen regelmatig in company workshops over integrale zelfsturing en zijn de opleiders in de Leergang Integrale Zelfsturing.

Heleen Kuiper (1970) heeft ruime ervaring als coach, trainer en organisatieadviseur. Als projectmanager, lijnmanager en (extern) adviseur en coach werkte ze voor profit en non-profit organisaties. Ze maakte een serie interviews over Teal Organiseren in Nederland met o.a. Buurtzorg, Bakker van Maanen en gemeente Hollands Kroon, schrijft en spreekt over zelfsturing. Naast haar werk voor Adelante Coaching & Advies is ze consultant voor Het Eerste Huis. Haar expertise omvat o.a. Integral Thinking, Spiral Dynamics, Theory U, Deep Democracy en ze is gecertificeerd holacracy Facilitator. Ze begeleidde onder andere organisatieverandering- en zelfsturingstrajecten bij de NPO, Nationale Nederlanden, TNO en ProRail.

Toon Franken (1963) faciliteert sinds 2000 verandertrajecten en leiderschapsprogramma’s in organisaties. Hij was van 2007 tot 2016 mede-eigenaar van Nieuwe Dimensies, gericht op versterking van ondernemerschap en performance. Sinds 2015 heeft hij zich toegelegd op nieuw organiseren en zelfsturing met zijn bedrijf NEXTLEVELorganiseren. Toon schrijft regelmatig artikelen over zelfsturing, is kennispartner bij nieuworganiseren.nu en consultant voor Het Eerste Huis. Hij is opgeleid in o.a. Theory U, systemisch werken, Spiral Dynamics en holacracy en begeleidt transformatie naar meer zelfsturing bij onder andere Kinderopvang Humanitas, Gemeente Hertogenbosch, NPO, Alliander en Antea Group.Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Kantoor

Arthur van Schendelstraat 650

3511 MJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen