€ 171,08

Masterclass Zelfsturing en Besluitvorming vrijdag 12 oktober

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Kantoor

Arthur van Schendelstraat 650

3511 MJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe doe je besluitvorming bij zelfsturing? Wordt dat eindeloos praten totdat iedereen het eens is (of opgeeft)? Of komt er toch een informele leider bovendrijven die de nieuwe baas wordt?

Nee, er blijkt een andere manier van besluitvorming mogelijk. Waar ook hierarchische organisaties hun voordeel mee kunnen doen.

In deze Masterclass

  • Ga je aan de slag met het vertalen van jouw huidige werk in rollen en verantwoordelijkheden: waar ben jij eigenlijk van? En waar niet?

    Rollen en verantwoordelijkheden helder maken leidt tot meer eigenaarschap en snellere besluitvorming.

  • Leer je te werken met de resultaatgerichte wijze van werkoverleg in holacratisch geinspireerde organisaties. De lead ligt bij degene die het probleem ervaart. Wat heeft hij nodig om een stap verder te komen?

    Deze wijze van overleggen is meteen toepasbaar in je huidige organisatie en zelfs in je dagelijks leven!

  • Doen we een taster om te ervaren hoe in een zelfsturende organisatie de structuur en de rollen continu aangepast kunnen worden aan de veranderende omstandigheden of inzichten. Deze simulatie is gebaseerd op Geïntegreerde Besluitvorming

Na afloop heb je een aantal praktische tools die je de volgende dag meteen kunt gebruiken op je werk, ook als je niet in een zelfsturende organisatie werkt.

Daarnaast is er ruimte voor bespreken van jouw vragen en casuïstiek. Op het eind van de middag weet je wat kunt doen om elementen van integrale zelfsturing, zoals werken met rollen en nieuwe besluitvorming, in jouw organisatie te realiseren.

Voor wie

Managers, bestuurders en HR-managers, die (meer) zelfsturing willen realiseren en nieuwsgierig zijn naar wat de aanpak van holacracy en intergrale zelfsturing hierin kan betekenen.

Deze middag kan tevens dienen als kennismaking voor wie overweegt deel te nemen aan de derde Leergang Integrale Zelfsturing, die start in januari 2019.


Over de trainers

Heleen Kuiper en Toon Franken zijn ervaren organisatiecoaches en al jaren actief in het begeleiden naar nieuw organiseren (‘Teal Organiseren’). Heleen en Toon verzorgen regelmatig in company workshops over integrale zelfsturing en zijn de opleiders in de Leergang Integrale Zelfsturing.

Heleen Kuiper (1970) heeft ruime ervaring als coach, trainer en organisatieadviseur. Als projectmanager, lijnmanager en (extern) adviseur en coach werkte ze voor profit en non-profit organisaties. Ze maakte een serie interviews over Teal Organiseren in Nederland met o.a. Buurtzorg, Bakker van Maanen en gemeente Hollands Kroon, schrijft en spreekt over zelfsturing. Naast haar werk voor Adelante Coaching & Advies is ze consultant voor Het Eerste Huis. Haar expertise omvat o.a. Integral Thinking, Spiral Dynamics, Theory U, Deep Democracy en ze is gecertificeerd holacracy Facilitator. Ze begeleidde onder andere organisatieverandering- en zelfsturingstrajecten bij de NPO, Nationale Nederlanden, TNO en ProRail.

Toon Franken (1963) faciliteert sinds 2000 verandertrajecten en leiderschapsprogramma’s in organisaties. Hij was van 2007 tot 2016 mede-eigenaar van Nieuwe Dimensies, gericht op versterking van ondernemerschap en performance. Sinds 2015 heeft hij zich toegelegd op nieuw organiseren en zelfsturing met zijn bedrijf NEXTLEVELorganiseren. Toon schrijft regelmatig artikelen over zelfsturing, is kennispartner bij nieuworganiseren.nu en consultant voor Het Eerste Huis. Hij is opgeleid in o.a. Theory U, systemisch werken, Spiral Dynamics en holacracy en begeleidt transformatie naar meer zelfsturing bij onder andere Kinderopvang Humanitas, Gemeente Hertogenbosch, NPO, Alliander en Antea Group.Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Kantoor

Arthur van Schendelstraat 650

3511 MJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen