Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

MediaBites Amsterdam, 6, 7 & 8 juni 2018 VondelCS

MediaBites Amsterdam

MediaBites Amsterdam, 6, 7 & 8 juni 2018 VondelCS
Beschikbare datums

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Toegangskaart MediaBites Amsterdam 1 min totdat het evenement eindigt Gratis  

Deel MediaBites Amsterdam, 6, 7 & 8 juni 2018 VondelCS

Evenementdetails

MediaBites Amsterdam is een driedaags gratis toegankelijk festival, voor mediamakers – startende creators, professionals én studenten – kortom mediamakers van nu en de toekomst. Op woensdag 6, donderdag 7 & vrijdag 8 juni zijn dagelijks van 12.00 – 18.00 uur veel talentvolle, jonge mediamakers in VondelCS aanwezig om in gesprek te gaan en zullen dé innovaties in medialand worden getoond. De presentatie van het festival is in handen van Anna Gimbrere (oud student van o.a. de TV Academy), die je misschien kent van de TV-programma’s Solar Challenge – Oranje Boven Down Under (NOS), Prof. Nicolai & Dr. Beckand (RTL4) en Galileo (RTL5). MediaBites Amsterdam is een initiatief van de Stichting Mediabites, die bestaat uit drie partijen: het Mediacollege Amsterdam, TV Academy en AVROTROS. Het festival wordt voor de vierde keer georganiseerd.

New Reality

Tijdens de editie van 2018 draait het om de veranderingen in de mediawereld. We zijn momenteel druk bezig met het vastleggen van inspirerende, creatieve en innovatieve sprekers. Volg onze website www.mediabites.amsterdam voor de actuele zaken over het programma en de sprekers die gaan komen.

Programma

Op woensdag 6 juni gaan we in op de realiteit van online video. Hierbij staat de vraag centraal hoe je (online) kwalitatief goede content creëert die mensen willen bekijken en delen. Startende - en gevestigde social influencers doen in presentaties en workshops uit de doeken hoe zij dit bereiken.

Op donderdag 7 juni zoomen we in op de nieuwe realiteit voor de creatieve industrie: hoe wordt gereageerd op de invloed van influencers en doelgroepen die niet meer met traditionele middelen te bereiken zijn? Heeft de industrie hier überhaupt een antwoord op? Daarnaast gaan we in op nepnieuws. Wie verspreiden het en waarom en hoe gaan traditionele nieuwsmedia hiermee om?

Op vrijdag 8 juni duiken we in de immersive virtual reality. Immersive virtual reality (meeslepende VR) is de presentatie van een kunstmatige omgeving die gebruikers als levensecht (kunnen) ervaren. Wat betekent immersive voor de kijker en de makers? Nu al wordt duidelijk dat de scheiding tussen vakgebieden vervaagt en dat er steeds meer ruimte komt voor cross-overs en multidisciplinaire samenwerkingen in steeds verdergaande producties om kijkers te overweldigen.

Heb je vragen over MediaBites Amsterdam, 6, 7 & 8 juni 2018 VondelCS? Neem contact op met MediaBites Amsterdam

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Waar en wanneer


VondelCS
Vondelpark 3
1071 AA Amsterdam
Nederland

Organisator

MediaBites Amsterdam

Mediabites Amsterdam is een 3-daags festival, dat in 2018 voor de vierde keer wordt georganiseerd. Het festival is bedoeld voor mediamakers – startende creators, professionals en studenten - en is een initiatief van het Mediacollege Amsterdam (Ma), TV Academy en AVROTROS. De Hogeschool van Amsterdam is officieel samenwerkingspartner van het festival.
Er zijn samenwerkingsverbanden met Mediaborrel Noord, AV-festival, Dutch Game Association en VondelCS.

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.