€ 5 – € 9,50

Mediacafé Spinvis en de geheimen van de Briennekist

Venster Acties en details

€ 5 – € 9,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Beeld en Geluid Den Haag

Zeestraat 82

2518 AD Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wat gebeurt er als singer-songwriter Spinvis zijn fantasie loslaat op nooit geopende brieven van eeuwen geleden?

Over dit evenement

In dit Mediacafe neemt Beeld en Geluid conservator Anja Tollenaar je samen met Spinvis mee in de geheimen van de Briennekist. Waarom werden deze brieven nooit bezorgd? Wie verzond ze en waar gingen ze over? Spinvis, zelf ooit werkzaam op de afdeling ‘Ontraceerbaar’ bij de PTT, schreef, op uitnodiging van Beeld en Geluid, nieuwe liedjes op basis van haar mysterieuze inhoud.

Conservator Anja Tollenaar vertelt ons meer over de brieven die ons – met behulp van bijzondere scantechnologie – een kijkje geven in de alledaagse levens van mensen in de zeventiende eeuw. Anja vertelt over bijzondere onderzoeken naar de brieven en legt parallellen met het heden, want: deze brieven lezen, mag dat eigenlijk wel?

Over Mediacafés

In het Mediacafé bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld en Geluid ontwikkelingen en gebeurtenissen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de schatkamers van het grootste media-archief van Nederland.

Beeld en Geluid is hét instituut voor media met vestigingen in Hilversum en Den Haag en herbergt de grootste mediacollectie van Nederland.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Beeld en Geluid Den Haag

Zeestraat 82

2518 AD Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Organisator Beeld en Geluid Den Haag

Organisator van Mediacafé Spinvis en de geheimen van de Briennekist

In Den Haag brengen we mensen in levenden lijve samen om te onderzoeken en te bespreken hoe wij allemaal in media leven. We zijn een mediamuseum met nog omvangrijkere (digitale) collecties dan vroeger.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen