Meer leren over de ‘Cities of Learning’

Meer leren over de ‘Cities of Learning’

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Parktheater Eindhoven

1 Theaterpad

5615 EN Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Mark gaat ons wegwijs maken in de wereld van de Cities of Learning. Een leerzame en interactieve workshop.

Over dit evenement

Cities of Learning is opgericht om jongeren met een minder gemakkelijke start te ondersteunen bij het herkennen en inzichtelijk maken van hun vaardigheden en talenten. Door middel van open badges kunnen zij hun verworven vaardigheden tonen. Door toekomstgerichte leerkansen aan te bieden die aansluiten bij hun interesses, kunnen de jongeren met plezier leren en zich beter voorbereiden op hun toekomst. Jongeren zijn betrokken geweest bij alle ontwikkelingsfasen van het initiatief: van de ideevorming en co-managing tot het uitwerken van leerkansen.

Het Cities of Learning-initiatief is inmiddels uitgegroeid naar diverse Cities of Learning en bijbehorende online platforms in Nederland en ruim 40 steden en regio’s wereldwijd. De doelgroep is uitgebreid naar volwassenen, migranten, vluchtelingen en werkzoekenden. Uniek aan het digitale platform is dat het mensen in hun eigen buurt dichter bij elkaar brengt en samen laat leren.

Het platform maakt online en lokale leermogelijkheden via een kaart inzichtelijk. Zo kunnen gebruikers gemakkelijk een activiteit vinden. Organisaties die een activiteit aanbieden, worden gestimuleerd om de verbinding te zoeken met andere organisaties die het leerproces van mensen kunnen ondersteunen. Gebruikers kunnen zo hun eigen leerpad creëren, werken aan persoonlijke- en loopbaanontwikkeling en open badges verdienen.

Zie ook https://www.ser.nl/nl/thema/leven-lang-ontwikkelen/voorbeelden/cities-of-learning

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen