Meer leren over de Cities of Learning door Mark Vlak

Venster Acties

Meer leren over de Cities of Learning door Mark Vlak

Mark Vlak van Skills-Connect en de ontwikkelaar van SkillsPas gaat ons wegwijs maken in de wereld van de Cities of Learning.

Door Jacques Giesbertz

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 14 sep. 2023 16:00 - 17:00 CEST

Locatie

Parktheater Eindhoven 1 Theaterpad 5615 EN Eindhoven Netherlands

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

Mark Vlak van Skills-Connect en de ontwikkelaar van SkillsPas gaat ons wegwijs maken in de wereld van de Cities of Learning. Een leerzame en interactieve workshop.

Mark Vlak initiator van Skills-Connect, SkillsPas en Cities of Learning in Nederland

Leren gebeurt niet alleen op school maar continu en overal, waarom leggen we dat niet vast?

Cities of Learning is opgericht om jongeren met een minder gemakkelijke start te ondersteunen bij het herkennen en inzichtelijk maken van hun vaardigheden en talenten. Door middel van open badges kunnen zij hun verworven vaardigheden tonen. Door toekomstgerichte leerkansen aan te bieden die aansluiten bij hun interesses, kunnen de jongeren met plezier leren en zich beter voorbereiden op hun toekomst. Jongeren zijn betrokken geweest bij alle ontwikkelingsfasen van het initiatief: van de ideevorming en co-managing tot het uitwerken van leerkansen.

Het Cities of Learning-initiatief is inmiddels uitgegroeid naar diverse Cities of Learning en bijbehorende online platforms in Nederland en ruim 40 steden en regio’s wereldwijd. De doelgroep is uitgebreid naar volwassenen, migranten, vluchtelingen en werkzoekenden. Uniek aan het digitale platform is dat het mensen in hun eigen buurt dichter bij elkaar brengt en samen laat leren.

Het platform maakt online en lokale leermogelijkheden via een kaart inzichtelijk. Zo kunnen gebruikers gemakkelijk een activiteit vinden. Organisaties die een activiteit aanbieden, worden gestimuleerd om de verbinding te zoeken met andere organisaties die het leerproces van mensen kunnen ondersteunen. Gebruikers kunnen zo hun eigen leerpad creëren, werken aan persoonlijke- en loopbaanontwikkeling en open badges verdienen.

In de laatste ontwikkelingen van Cities of Learning is extra aandacht besteed aan het waarderen en valideren van non-formele en formele vaardigheden voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Door slimme koppelingen kunnen de juiste gegevens snel worden toegepast wat bijvoorbeeld het waarderen van praktijkleren eenvoudig maakt. Omdat de gegevens vaak met vergelijkbare systemen uitwisselbaar zijn is het ook een basis je persoonlijk profiel voor een Leven Lang Ontwikkelen beter zichtbaar te maken via je “badgewallet” of SkillsPas.

Zie ook https://www.ser.nl/nl/thema/leven-lang-ontwikkelen/voorbeelden/cities-of-learning

Enkele nuttige links;

https://www.citiesoflearning.net/welcome-to-the-city-of-learning/

https://www.badgewallet.eu/nl/

https://global.cityoflearning.eu/

https://rotterdam.cityoflearning.eu/

https://www.linkedin.com/in/mark-vlak-34321522

Over de organisator

Georganiseerd door
Jacques Giesbertz

Contactpersoon Jacques Giesbertz, ondernemer in Den Haag en initiatiefnemer van BUZZ Den Haag, Gilde Plus en School4Helden .