Méér Muziek in de Klas Workshops+ Maastricht

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Het is helaas niet meer mogelijk voor deze Méér Muziek in de Klas Workshops+ tickets te bestellen.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Theater aan het Vrijthof

Vrijthof 47

6211 LE Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Ticketverkoop is gesloten

Ticketverkoop is gesloten
Het is helaas niet meer mogelijk voor deze Méér Muziek in de Klas Workshops+ tickets te bestellen.
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ben jij groepsleerkracht, vakspecialist muziek, vakleerkracht muziek of student en wil jij je verder professionaliseren in het geven van muziekonderwijs op de basisschool? Kom dan naar een van onze verdiepende en verbredende Méér Muziek in de Klas workshopmiddagen die we in samenwerking met de conservatoria, Gehrels Muziekeducatie en philharmonie zuidnederland organiseren. De middagen bestaan uit verschillende workshops voor onder-, midden- en bovenbouw en een informatiemarkt. Ze zijn het vervolg op de basisworkshops die we in het voorjaar aanbieden op de pabo’s (voorheen Music University Days).

Méér Muziek in de Klas Workshop+ - Theater aan het Vrijthof, Maastricht (i.s.m. philharmonie zuidnederland)

12.30 inloop
13.00 start plenaire opening
14.30 start workshops
17.00 einde programma

Deze workshopmiddag begint met een plenair gedeelte waarin de educatievoorstelling Orpheus!* gespeeld wordt. Na een nagesprek waarin er tijd is voor vragen, kun je je eigen programma samenstellen en kiezen voor:

  • Deelsessies met Méér Muziek in de Klas over het verduurzamen van het muziekonderwijs op jouw school. Hoe krijg ik mijn team mee? Hoe kan ik samenwerkingen in mijn regio aangaan? Tijdens deze sessies kun je al jouw vragen stellen en met andere (vak)leerkrachten uit jouw regio in gesprek.
  • Een workshop van Dal Segno over het inzetten van blaasinstrumenten in de klas
  • Een workshop zingen met je klas gegeven door Leo Aussems (voor leerkrachten midden- en bovenbouw)

De lengtes van de workshops variëren van 45 minuten tot 1,5 uur. Ga ervanuit dat je gemiddeld twee workshops kunt bezoeken. Daarnaast kun je methodes en muziekinstrumenten proberen op de informatiemarkt en ga je met een goed gevulde goodiebag naar huis.

Aanmelden kan tot en met 5 november.

* Orpheus is een voorstelling voor de groepen 5-6-7-8. Soms ontmoeten twee mensen elkaar en denken: wij horen bij elkaar en het lijkt wel of dat altijd zo is geweest. Zulke mensen waren Orpheus, met zijn prachtige muziek en Eurydike. Als Eurydike sterft voelt Orpheus zich eenzamer dan ooit. Hij blijft maar aan haar denken en wil haar terugkrijgen. Daarover gaat de ingetogen, poëtische voorstelling Orpheus!, waarin muziek, taal en beeld tot één geheel versmelten. De leerlingen zitten eerste rang om de speelvloer heen, bijna ín het decor en naast de live muziek gespeeld door fluit, hobo, klarinet en hoorn.

Voor vragen kun je contact opnemen met Sanne Linders via: slinders@meermuziekindeklas.nl

Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, kun je je ticket overdragen aan iemand anders. De tickets zijn niet persoonsgebonden. Annuleren is niet mogelijk.


Datum en tijd

Locatie

Theater aan het Vrijthof

Vrijthof 47

6211 LE Maastricht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen