Gratis

Meet and Greet artists at Dadara's 'I am dream'- redream your city

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Locatie

Locatie

KochxBos Gallery Amsterdam (& Studio)

36 Eerste Anjeliersdwarsstraat

1015 NR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Dadara's 'I am dream' - Boek een tijdslot voor een 'meet & greet' met een van de kunstenaars

Over dit evenement

I am dream - Redream your city

"Now that most cultural free spaces are gone, artists should be free to start transforming public space into free space."

Boek je tijdslot 'meet & greet' met een van de kunstenaars op

Za 28 november 12:00 - 15.00 uur PEIM VAN DER SLOOT

Za 28 november 15.00 - 18.00 uur THE LONDON POLICE

---

Tijdens 'I am dream' droomt Dadara de stad Amsterdam om. Samen met Bas Kosters, Laser 3.14, Henk Schiffmacher, Daan Botlek, Def P., The London Police, Iris Kauffman en Peim van der Sloot heroveren zij de stad door en voor de Amsterdammer.

In de eerste lockdown in april, mei en juni werden de bekende toeristische trekpleisters en markante gebouwen zoals onder andere de Wallen, Museumplein, ADAM toren en Paradiso door kunst-interventies getransformeerd door deze kunstenaars. Zij vertelden in volle lockdown het verhaal van de uitgeklede stad Amsterdam: "Wat gebeurt er als kunst en kunstenaars verdwijnen en plekken om kunst te zien sluiten; alleen het materiële blijft over." Dit alles is is te zien en beleven onder het motto ’Redream your city’ tijdens de expositie ‘I am dream’.

---------

Drommen toeristen en monocultuur hebben de afgelopen jaren de Amsterdammer uit de Amsterdamse binnenstad verjaagd. Dit hele Coranatijdperk is afschuwelijk, maar het heeft ook iets positiefs opgeleverd. De lockdown heeft het failliet van onze lieve stad blootgelegd. De anders zo overcrowded, nu uitgestorven binnenstad inspireerde kunstenaar Dadara het momentum aan te grijpen om met zijn kunstwerk ‘The Artist is not present’ zijn liefde voor de stad te tonen en de vrijgekomen publieke ruimte middels kunst terug te claimen voor de Amsterdammer. En om te laten zien wat er gebeurt als de kunst verdwijnt: Alleen het puur materiële blijft over.

Op het doodstille Museumplein - waar in april alle kunst door corona achter slot en grendel stond te vegeteren - plaatste hij het op Maria Abramovic geïnspireerd werk, de tafel met twee lege stoelen, Het werk nodigde Amsterdammers uit to verbinding, met in achtneming van social distancing. Waar het plein als toeristische attractie tot voor kort uitmondde in selfies en zelfverheerlijking, opende het kunstwerk het gesprek tot bewustwording en conversatie.Tot Dadara’s irritatie liet de gemeente het kunstwerk per direct verwijderen en toonde hiermee nogmaals het failliet van de stad: I AMSOLDOUT. Vele brieven later en een dikke nee van de gemeente verder, evolueerde de tafel en de stoelen tot een beeld waarbij de wegdragende handhavers onderdeel van het kunstwerk ‘The Artist is not present’ zijn geworden.

“Wat we nodig hebben is een klein vlammetje en het ene vuur zal het andere aansteken.” Het motto van Peter Giele (RoXY) en een hint naar Dadara's vele projecten op Burning Man Festival.

Met zijn aanzet hoopt Dadara samen met een heel Damsko collectief de stad te heroveren, door en voor de Amsterdammer. Bekende toeristische trekpleisters en markante gebouwen als de Wallen, Museumplein, A’DAM toren en Paradiso transformeerden in co-creatie hotspots, waar hij o.a. met Amsterdamse ‘buiten-de-lijnen-kleurders’ en smaakmakers Bas Kosters, Laser 3.14, The London Police, Def P., Henk Schiffmacher, Peim van der Slot, Iris Kauffman en Daan Botlek in volle lockdown het verhaal van de uitgeklede stad vertelde.Van 23 oktober tot en met 14 november is KochxBos Galerie omgedroomd tot een alternatief voor de I amsterdam winkel vol originele I am dream curiositeiten en toont daarnaast de expositie kunst die is ontstaan tussen deze Amsterdammers.

'The artist is not present' - Guerrilla interventie op het Museumplein, lockdown april

"Nu alle fysieke tentoonstellingsruimtes verdwenen zijn, moeten kunstenaars de openbare ruimte transformeren naar tentoonstellingsruimte #redreamyourcity"

Deze interventie stelt de vraag wat er gebeurt als de kunstenaar weg is en laat ons achter met een puur materiële wereld.

Bas Kosters x Dadara 'Transactions Amoureuses' lockdown juni

Kunst en geld hebben altijd een gecompliceerde relatie gehad

Kosters en Dadara verkennen dit thema op de plek waar liefde, passie en geld / commercie elkaar ontmoeten: de Wallen. Samen beschilderen ze bankbiljetten in een peeskamertje op de wallen - achter glas, corona proof - tijdens de lockdown afgelopen juni.

Henk Schiffmacher x Dadara

Laser 3.14 x Dadara

Def P. x Dadara

Delen met vrienden

Locatie

KochxBos Gallery Amsterdam (& Studio)

36 Eerste Anjeliersdwarsstraat

1015 NR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen